MARTINJSKO SLAVLJE – “Okusi jeseni u Požegi” ove subote ponudit će eno i gastro bogatstvo Slavonije

Datum objave: 09. 11. 2021. | Kategorija: Susreti

POŽEGA -U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege, a pod pokroviteljstvom Grada Požege u subotu, 13. studenoga od 10,00 do 14,00 sati u Pješačkoj zoni održat će se tradicionalna manifestacija “Okusi jeseni u Požegi” koja, uz krštenje mladog vina na martinjskoj svečanosti, donosi i drugo eno i gastro obilje.

Dio eno i gastro bogatstva Slavonije bit će ponuđen i ove godine na tradicionalnoj požeškoj manifestaciji “Okusi jeseni” koja će se održati ove subote u požeškoj pješačkoj zoni i okupiti oko 40 izlagača, najavili su direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak i zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević.

“Slavonija je baš u jesen prekrasna, puna boje, okusa i mirisa. Opijeni tom ljepotom, puni ponosa organiziramo ovakve manifestacije kojima želimo u zajedništvu podijeliti ono najbolje što je kao plod cjelogodišnjeg rada stiglo s plodne slavonske zemlje. Stoga se nadamo kako ćemo 13. studenog u našoj Pješačkoj zoni na dostojan način proslaviti te rezultate truda i rada naših vrijednih proizvođača.” rekao je Miličević.

“Na ovogodišnjim Okusima očekuju nas izlagači s područja Slavonije i Baranje koji će ponuditi domaće prehrambene proizvode i suvenire. Izlagači su brojna obiteljska gospodarstva, kreativne udruge, domaće radinosti i škole. U 11,30 sati očekuje nas ceremonija krštenja mošta na kojoj će vinski kardinal Vlado Bauer prenijeti svoje ovlasti na vinskog biskupa Borisa Benčića te odabrati ovogodišnjeg martinjskog kuma,” najavila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak. U glazbenom dijelu manifestacije nastupit će tamburaški sastav Zlatna dolina.

TEKST: S. Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn