MARTINJE U POŽEGI – Okusi jeseni i bogatstvo tradicije

Datum objave: 13. 11. 2021. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – U organizaciji Turističke zajednice grada Požege, danas je održana tradicionalna gastro manifestacija”Okusi jeseni” koja je Požežanima i njihovim gostima ponudila užitak u  jesenskom obilju. I ovogodišnje izdanje okupilo je u požeškoj pješačkoj zoni veliki broj i posjetitelja i izlagača, a stari običaj krštenja mošta prizvao je nesputani duh pučkog veselja.

Na brojnim štandovima predstavila su se obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom lješnjaka, jabuka, čajeva, ljekovitih biljaka, aronije i lavande, škole i školske zadruge sa svojim proizvodima te kreativne udruge koje se bave izradom suvenira, drvenih igračaka i pletenih proizvoda i rukotvorina.

Krštenje mladog vina obavio je vinski kardinal Vlado Bauer koji je na ovoj ceremoniji prenio svoje ovlasti na vinskog biskupa Borisa Benčića, a za ovogodišnjig martinjskog kuma odabran je dugogodišnji požeški vinar Dinko Brus. Uz njih su mladim vinom nazdravili zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević te direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

TEKST: S. Pok                FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn