MARIJINI OBROCI I SAJAM U OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA – Humanitarni projekt koji donosi višestruku dobrobit

Datum objave: 17. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

NASLOVNA

POŽEGA – Šestu godinu za redom u požeškoj Osnovnoj školi Antuna Kanižlića provodi se projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska koja je dio velikog međunarodnog projekta Mary’s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta, zahvaljujući donacijama i pomoći volontera, osigurava jedan obrok dnevno izgladnjeloj djeci na rubu najtežeg siromaštva.

„Marijin obrok“ djeci je najčešće jedini obrok u danu. Jednostavan koncept Marijinih obroka – dati djetetu jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, u školi – uspješno nastoji ublažiti jedan od najvećih problema današnjice, a to je glad. Mary’s meals trenutačno u svijetu hrane više od 1 250 000 djece. U okviru školskoga projekta volonteri Marijinih obroka Hrvatska U požeškoj školi uz pomoć učitelja, učenika i roditelja Škole, šestu godinu zaredom organiziraju i  humanitarni Sajam u školskom dvorištu.

M1 M2

Posjetitelji sajma moći će u zamjenu za donaciju ponijeti neki od ponuđenih predmeta, pogledati prigodan dječji program, okrijepiti se u sajamskoj slastičarnici. U sklopu sajma bit će organizirane i edukativne likovne, kreativne, plesne radionice namijenjene svoj djeci i učenicima drugih škola koji će posjetiti sajam. Pozvani su i građani kako bi pomogli da mladi humanitarci sakupe donacije za 244 djece koja se školuju u Sackie Town Primary School u Liberiji, a čiji su Kanižlićevci ponosni donatori. Prigodnim riječima na humanim aktivnostima koje imaju višestruko pedagoško i civilizacijsko značenje mladim humanitarcima i njihovim učiteljima čestitao je zamjenik  požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha.

TEKST: Sanja Pok      FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn