MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA – U Požegi 81-godišnjak nepovlasno držao streljivo, u Lipiku pronađena tenkovska granata

Datum objave: 29. 7. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Pretragom doma i automobila u vlasništvu 81-godišnjaka s područja Požege policijski službenci pronašli su veću količinu streljiva, a u Lipiku je 50-godišnjak pronašao tenkovsku granatu. Policija podsjeća kako je još uvijek u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija” u sklopu koje građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva

U utorak 28. srpnja 2020., temeljem naloga Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, izvršena je pretraga doma i osobnog automobila u vlasništvu 81-godišnjaka s područja Požege, prilikom čega je pronađen jedan spremnik za streljivo i 138 komada puščanog streljiva koje je isti nepovlasno posjedovao. Protiv 81-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U utorak 28. srpnja 2020., u ulici Frankopanskoj u Lipiku, 50-godišnjak je prilikom čišćenja devastirane dvorišne zgrade pronašao jednu tenkovsku granatu. Pronađeno ubojito sredstvo su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite PU požeško-slavonske, te će se naknadno uništiti.

Iz Policijske uprave požeško-slavonske podsjećaju kako je i dalje u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. “Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika a koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja,”poručuju iz policije.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn