MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA – Modernizirana kampanja u sklopu Fonda za unutarnju sigurnost Europske unije

Datum objave: 12. 12. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Moderniziranom kampanjom želi se potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima. 

Modernizirana kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ sufinancirana je sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost u sklopu projekta  pod nazivom „Jačanje kapaciteta MUP-a u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost, te borbi protiv terorizma“. “Ovom moderniziranom kampanjom želimo potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima,” poručili su iz MUP-a.

Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Od 1. rujna 2007. do 30. studenog 2020. u Republici Hrvatskoj građani su dragovoljno predali 5.493 kg eksploziva, 5.570.778 komada streljiva, 5.354 komada automatskog i 9.183 komada dozvoljenog oružja te 330.462 komada rasprskavajućeg oružja.

Kampanja kreće sa svojim multimodularnim preventivnim alatima diljem Hrvatske, a jučer je već krenula na području Sisaško-moslavačke županije. Svakog petka proaktivnim programom kampanje u 365 dana diljem Hrvatske želi se djelovati na svijest građana kako bi shvatili da  MANJE ORUŽJA  zaista znači i MANJE TRAGEDIJA.

Sve informacije o kampanji kao i upute i savjete o gradovoljnoj predaji ilegalnog oružja možete pronaći na web stranici ili na  Facebook stranici kampanje.
Pjesma „Puške i dinje“ nastala u suradnji sa poznatim splitskim Hip-hop sastavom TBF.
Poslušajte pjesmu i ujedno pročitajte brošuru OVDJE.

TEKST: S. P.        FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn