MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA – Dragovoljno predali ručne bombe, automatsku pušku u metke

Datum objave: 15. 2. 2024. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijska uprava brodsko-posavska podsjeća na Kampanju „Manje oružja – manje tragedija“ te poziva građane da se odluče na dragovoljnu predaju oružja i pozovu policiju na broj 192.

Troje građana sa područja Slavonskog Broda, dana 10. i 13. veljače, donijeli su odluku o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju. Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu dolaskom na lokacije pozivatelja, na siguran način su preuzeli 2 ručne bombe M-75, 2 komada PAT metka kalibra 20 mm i automatsku pušku AK 47 kalibra 7,62 x 39 mm.

Nadalje, dana 11. veljače, na području Općine Brodski Stupnik, jedan mještanin je u blizini šume pronašao metalnu kutiju sa ubojitim sredstvima. Policijski službenici su navedenu kutiju u kojoj se nalazile 3 ručne bombe M-75 i 1 improvizirana ručna bomba, preuzeli na siguran način.

Policijska uprava brodsko-posavska podsjeća na Kampanju „Manje oružja – manje tragedija“ te poziva građane da se odluče na dragovoljnu predaju oružja i pozovu policiju na broj 192. Nadalje, policija upozorava građane da oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo ne odbacuju po javnim i privatnim površina, šumama, kanalima, niti bacaju u smeće, jer tako odbačeno oružje predstavlja opasnost. Policija također upozorava građane da ukoliko pronađu ubojita sredstva, ista ne diraju, već odmah pozovu policiju koji će prilikom preuzimanja oružja kao stručne osobe za protueksplozijsku zaštitu voditi računa o sigurnosnom aspektu.

TEKST: S. P.                  FOTO: S. Pok (Ilustracija)

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn