MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA – Dragovoljno predali eksplozivna sredstva i streljivo

Datum objave: 16. 4. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA- Policijskim službenicima PU požeško-slavonske u protekla 24 sata anonimni građani predali su veću količinu eksplozivnih sredstava i streljiva.

U subotu 15. travnja 2023. u mjestu Badljevina, 23-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao tromblonsku osvjetljavajuću minu, dvije tromblonske dimne mine, sedam komada streljiva i 240 komada vježbovnih detonatorskih kapisli. Istoga dana, u mjestu Jaguplije, anonimni građanin je policijskih službenicima dragovoljno predao ručnu bombu, dva komada TNT (200 grama) i 30 komada streljiva. Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

TEKST: S. P.             FOTO: MUP

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn