MALO AUTOM, MALO TRKOM – Nije uspio pobjeći policijskim službenicima

Datum objave: 16. 3. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Utvrđeno da je 26-godišnjak recidivista, učestali ponavljač težih prometnih prekršaja, vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i sl.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 15. ožujka, oko 16.50 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Stjepana Radića, nadzirući promet pokušali su zaustavili osobni automobil kojim je upravljala nepoznata muška osoba. Vozač se nije zaustavio sukladno naredbi o zaustavljanju policijskih službenika, već je počeo povećavati brzinu s ciljem bijega, no shvatio je da policiji ne može pobjeći, pa je skrenuo s kolnika na desnu stranu, žurno izašao iz automobila, te se trčeći dao u bijeg, odbacivši od sebe PVC vrećicu nepoznatog sadržaja. Policijski službenici su ga ubrzo sustigli i budući da se muškarac opirao i pružao aktivan otpor uporabljena su sredstva prisile.

Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjaku u čijem organizmu je alkotestom očitana koncentracija alkohola od 0,62 promila, te je doveden u policijsku postaju. Pritom su ga pregledali liječnici, konstatiravši da nema ozljeda, te da je sposoban za daljnji postupak u policiji. Nadalje je utvrđeno da je 26-godišnjak recidivista, učestali ponavljač težih prometnih prekršaja, vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i sl., protiv kojega policijski službenici podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Pregledom sadržaja odbačene vrećice utvrđeno je da se u istoj nalazi 3,25 grama droge marihuane, te protiv 26-godišnjaka policijski službenici podnose i optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također je prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

TEKST: S. P./PU BP               FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn