MALI ZNAK PAŽNJE – Po prvi put božićnice pleterničkim umirovljenicima

Datum objave: 12. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici gradonačelnica Antonija Jozić na prigodnoj je svečanosti izvršila podjelu božićnica umirovljenicima s područja grada Pleternice čija mirovina iznosi do 1500 kuna.

Prvi je to put u dva i pol desetljeća kako Pleternica postoji kao grad, odnosno općina da su iz proračuna osigurana sredstva za umirovljeničke božićnice. “Obuhvaćeni su umirovljenici s mirovinom do 1500 kuna s iznosima božićnice od 100, 150 i 200 kuna. Trudit ću se kako bi sljedeće godine to proširili na umirovljenike s primanjima do dvije tisuće kuna i da možda iduće godine taj iznos božićnice bude malo izdašniji,” naglasila je gradonačelnica Antonija Jozić. Prigodnim riječima ona je pozdravila okupljene umirovljenike i zaželjela im ugodne i sretne blagdane.

“Znam kako ovaj iznos nije velik, ali vjerujem da je svaki iznos koji ste dobili na dar jedan znak pažnje, da ćete ga potrošiti da svojim najbližima kupite neku sitnicu ili kupite nešto što vam je potrebno u blagdanskom razdoblju. Vama, vašim obiteljima, djeci, unučadima želim obilje Božjeg blagoslova za nadolazeće blagdane, da ove dane koji nas okupljaju u zajedništvu s obitelji provedete sa svojim najmilijima. Neka rođenje našeg Spasitelja Isusa Krista bude jedna velika radost u vašim srcima jer zajedništvo i ljubav, taj osjećaj koji dijelimo jedni prema drugima zapravo je ono što nas drži na životu, ono što nas kroz život nosi. Ovaj mali dar  je znak kako Grad Pleternica, ja i cijela naša uprava mislimo na vas,” naglasila je gradonačelnica.

U prigodnom programu nastupili su učenici Glazbene škole, članovi KUD-a Svilenka iz Buka i učenici Područne škole Gradac.

TEKST: S. Pok           FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn