POŽEŠKI “MAD MAX” – Bez vozačke dozvole, pod utjecajem alkohola, skrivio prometnu nesreću pa pokušao pobjeći policiji

Datum objave: 14. 11. 2018. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici jučer su s požeških prometnica “pokupili” 25-godišnjaka koji je upravljao vozilom bez vozačke dozvole u pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,09 promila, skrivio prometnu nesreću te pokušao pobjeći policiji.

U srijedu, 13. studenog, oko 23.20 sati, u Ulici Stjepana Radića u Požegi, 25-godišnjak s područja Požege koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, sisačkih registarskih oznaka, zbog ne držanja razmaka nije uspio zaustaviti vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila kojim je upravljao na stražnji dio osobnog automobila marke „Honda“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak.

Nakon navedenog, isti je u više navrata u Ulici Stjepana Radića i Osječkoj udario prednjim djelom vozila kojim je upravljao u stražnji dio osobnog automobila marke „Honda“, te nastavio vožnju ulicom Osječkom, gdje su mu policijski službenici davali znak da se zaustavi, na što se oglušio i nastavio vožnju, a nakon toga zaustavio vozilo na parkiralištu benzinske postaje i pokušao se udaljiti u čemu je spriječen od strane policijskih službenika prilikom čega su uporabljena sredstva za vezivanje nad istim.
“25-godišnjak koji je višestruki ponavljač prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava je uhićen i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, odnosno dovođenja Prekršajnom sudu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog ne držanja razmaka tijekom vožnje, napuštanja mjesta događaja prometne nesreće, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,09 promila i ne postupanja po naredbi policijskih službenika za što će optužnim prijedlogom Prekršajnom sudu biti predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od 60 dana zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje (ranije više puta zatican) i
novčane kazne u iznosu od 12.500 kuna za ostale navedene počinjenje prekršaje,” naglasio je policijski službenik za odnose s javnošću Goran Matijević.

TEKST: S. P. /PU PS      FOTO: ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn