LOKALNI IZBORI 2017 – Koalicija HDZ-HSS-HSP predala kandidacijske liste za Općinsko vijeće i načelnika u Jakšiću

Datum objave: 03. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

n

JAKŠIĆ – Općinskom izbornom povjerenstvu u Jakšiću danas je kandidacijsku listu za Općinsko vijeće Općine Jakšić i za Općinskog načelnika Općine Jakšić predala koalicija HDZ-HSS- HSP. Nositelj liste je dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Boško Obradović (HDZ) a po četvrti mandat ide načelnik Ivica Kovačević (HDZ) dok je kandidat za zamjenika Mile Barišić koji je tu dužnost u prethodnom mandatu obnašao kao HSP-ovac, a sada na listi nastupa kao nezavisni kandidat.

“Prema dogovoru stranaka HDZ-a i HSS-a te bivšeg koalicijskog partnera HSP-a koji sada idu kao naši priključeni članovi, kandidat sam za načelnika općine u četvrtom mandatu. Od ukupno 13 mjesta na listi imamo dva kandidata iz HSS-a, jednog nezavisnog te devet kandidata iz HDZ-a. Na listi je šest žena, a cijela lista sastavljena je od različitih profila – imamo mladih, starijih, visokoobrazovanih i stručnih osoba spremnih raditi za dobrobit zajednice. Ne znam koliko će biti lista, ali mi očekujemo pobjedu, očekujemo osam vijećnika te da kolega zamjenik i ja prođemo u prvom krugu,” najavio je Ivica Kovačević.

nn

Predstavljajući program Kovačević je istaknuo kako nastavljaju intenzivno raditi na brojnim projektima od kojih su mnogi realizirani uz pomoć europskih sredstava. “U proteklom razdoblju realizirali smo brojne projekte, a privukli smo i značajna sredstva iz EU fondova od EJB-a II iz kojeg smo maksimalno povukli čak tri projekta, iz IPARDA mjera 301. povukli smo sredstva za dva projekta, a prema objavljenim natječajima sve što smo mogli nastojali smo aplicirati. Dobili smo tako sredstva za izradu Strategije razvoja općine, na predposljednjoj sjednici vijeća donijeli smo odluku i za pokretanje izrade Strategije razvoja poljoprivrede i kandidirat ćemo za mjeru 7.1.1. gdje su nepovratna sredstva iz Program ruralnog razvoja. S Tekijom smo prijavili projekte vodovoda i kanalizacije, prijavili smo nerazvrstanu cestu u Program ruralnog razvoja, riječ je o 3600 metara poljskih cesta u vrijednosti 2,7 milijuna kuna. S DVD Jakšić prijavili smo dogradnju vatrogasnog doma u vrijednosti 3,7 milijuna kuna gdje bi dobili garažu, vatrogasni toranj. Općina je prijavila staru školu vrijednosti oko 3 milijuna kuna koja ide u prenamjenu za knjižnicu i potrebe udruga. Prema našim saznanjima i taj je projekt prošao, završava se javna rasvjeta u Eminovcima, prva led rasvjeta na području cijele općine, Svetinja je pri kraju rekonstrukcija niskonaponske mreže, obnovljene su dvije škole u Tekiću će ove dina biti otvorena i škola u Cerovcu, a planiramo Rajsavca i Trapari, Danas su počeli radovi na asfaltiranju 180 tisuća kuna školskog igrališta., radi se intenzivno, a ovih dana idu i radovi u gospodarskoj zoni, prva faza voda i kanalizacija. Posla ima, ima i planova i sve to treba nastaviti i nakon izbora,” zaključio je Kovačević.

TEKST: S. Pok     FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn