LJETO U SIBINJU UZ FOLKLOR, FIŠIJADU I KUKURUZIJADU – Red tradicije, red gastronomije, red dobre zabave, a sve uz vrsne domaćine

Datum objave: 26. 6. 2020. | Kategorija: Susreti

SIBINJ – I dok su vrijeme pandemije pametno iskoristili za završetak niza značajnih projekata poput uređenja općinskog središta vrijednog 10 milijuna kuna, postavljanja semaforskog portala, besplatne WIFI mreže, nove javne rasvjete u naselju Gornji Andrijevci, u Sibinju je na redu niz tradicionalnih ljetnih manifestacija koje će se održati u skladu s epidemiološkim preporukama. Prva na redu je Smotra folklora “Oj Sibinju, lipo selo naše”, u organizaciji KUD-a Tomislav, u subotu, 27.lipnja

Nakon iznimno radnog prvog dijela godine koji nije zaustavila ni pandemija koronavirusa, mještani Sibinja u suradnji s lokalnim udrugama pripremaju se za niza tradicionalnih ljetnih manifestacija, vjerujući kako kulturno-glazbeno-sportski sadržaji, itekako podižu kvalitetu življenja mještana. Prva na redu je Smotra folklora “Oj Sibinju, lipo selo naše”, u organizaciji KUD-a Tomislav, zakazana za subotu, 27. lipnja, tradicionalna revija slavonske baštine koja će završiti besplatnim koncertom Mejaša, popularnih tamburaša u starkama.

Srpanj u Sibinju već je godinama nezamisliv bez Fišijade, manifestacije koja je po broju posjetitelja i kvaliteti organizacije, u samom vrhu kontinentalnih gastro događanja, o čemu svjedoči i prošlogodišnje, 6.izdanje koje je okupilo čak 35 vrsnih kuhara iz četiri županije: Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Brodsko posavske. 7.Fišijada čeka vas 11.srpnja, pa ukoliko ste željni vrsnih ribljih delicija, svakako navratite. 25.srpnja rezervirajte za Odvoračku večer, relativno novu manifestaciju koja se, prema ideji organizatora, svake godine, održava u drugom naselju odvoračkog kraja.

Mjesec kolovoz tradicionalno će otvoriti Kukuruzijada, jedinstvena manifestacija u ovom dijelu Slavonije koju je iniciralo i uspješno je, već dugih 12 godina, organizira KUD Slavonija iz Gornjih Andrijevaca. Ovogodišnja, sretna 13.Kukuruzijada na rasporedu je 1.kolovoza. Osmi mjesec donosi još jednu sibinjsku etabliranu gastro manifestaciju s mirisom i okusom Slavonije. Riječ je o Čobanijadi, “priči” koju od 2018.godine organizira Lovna jedinica “Šljuka” i na kojoj je prošle godine za posjetitelje skuhano više od 600 litara ovog prepoznatljivog domaćeg specijaliteta ” na žlicu”. Poznata gastro manifestacija koja je i jedan od aduta razvoja turističke ponude Općine Sibinj goste i posjetitelje čeka 22.kolovoza, pa se svakako pobrinite da budete njen dio. Izaberite manifestaciju po vlastitom guštu i dobro došli u Sibinj!

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn