LJETO U SIBINJU – Manifestacija poznata po zajedništvu domaćina i dobroj atmosferi

Datum objave: 20. 6. 2023. | Kategorija: Susreti

SIBINJ – Tradicionalnom smotrom folklora pod nazivom “Oj Sibinju, lipo selo naše”, službeno je otvoreno još jedno Ljeto u Sibinju. Prva je to u nizu manifestacija kojom će se mještani Sibinja i članovi brojnih lokalnih udruga i ove godine pobrinuti za sadržajnu i zabavnu sezonu, dočekujući, u zajedništvu i s dobrodošlicom, mještane i sve zainteresirane posjetitelje.

U režiji mjesnog KUD-a Tomislav u subotu, 17.lipnja, u prepunom parku, tradicionalnom smotrom folklora pod nazivom “Oj Sibinju, lipo selo naše”, službeno je otvoreno još jedno Ljeto u Sibinju. Riječ je o sedmoj po redu ljetnoj manifestaciji Općine poznate, na prvom mjestu, po zajedništvu i dobrom domaćinstvu, u što će se uvjeriti svi koji narednih mjeseci navrate na omiljenu mjesnu ljetnu pozornicu na otvorenom, središnji park, u potrazi za nizom zabavnih, gastro, tradicijskih i sportskih sadržaja.

Domaći i gostujući čuvari tradicije, ukupno devet kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske-Slobodnice, Generalskog stola, Davora, Sesveta, Županje, Lužana, Grgurevića, Starih Perkovaca i Hruševca Kupljenskog, publici su predstavili raskoš i bogatstvo narodne baštine, a događaj je, kao i svake godine, upotpunila i jedinstvena etno revija dizajnerice Tajane Balaž Jurišić Taye. Nakon užitka u smotri, domaćini su se pobrinuli i za cjelovečernju zabavu uz koncert TS Gazde. Dobrodošlicu posjetiteljima i gostima poželjela je predsjednica KUD-a Tomislav Ankica Travarević, izrazivši zadovoljstvo još jednim uspješno odrađenim koncertom, a podršku događaju osobnim je dolaskom, u ime Općine, izrazio i predsjednik Općinskog vijeća, Krunoslav Eraković koji je službeno i otvorio početak ovogodišnjeg Ljeta u Sibinju.

Manifestacija se nastavlja tradicionalnom Fišijadom zakazanom za 8.srpnja, u subotu, u središnjem mjesnom parku, gastro natjecateljskom pričom koja posljednjih godina, zahvaljujući dobroj atmosferi i organizaciji, privlači sve veći broj posjetitelja. Želite li pokazati umijeće pripreme fiša, prijaviti se možete do 5. srpnja, na broj telefona 099/7243-381, uz cijenu kotizacije od 10 eura. Svaka ekipa od domaćina dobiva 2 kilograma očišćene ribe, kuha se na plin, a sve ostalo je na kuharima-amaterima. Uz provjereno ugodnu atmosferu, sve posjetitelje očekuje i  osiguran fiš, a tu je i zabava uz TS Kas iz Osijeka. Navratite, uvjerite se u zajedništvo domaćina i uživajte u Ljetu u Sibinju!

TEKST: S. Tarbuk                            FOTO: Plakat/J.P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn