LJETO U PLETERNICI – Kolovoz ispunjen brojnim sadržajima za sve uzraste i ukuse

Datum objave: 29. 7. 2021. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Ljeto u Pleternici naziv je sadržajno bogatog programa koji Pleterničanima i njihovim gostima tijekom ljetnih mjeseci nudi niz zabavnih, kreativnih i edukativnih sadržaja kulturne i sportske prirode.

Kolovoz u Pleternici bit će ispunjen brojnim sadržajima koje su za svoje sugrađane pripremili Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica, kulturno-umjetnička društva i brojne udruge, a uz Školu tenisa koja je u punom zamahu, u kolovozu kreće i Košarkaška akademija pod vodstvom Vladimira Englmana. Najavili su to na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež i voditelj škole košarke Vladimir Englman.

“U programu su brojne aktivnosti koje provode naše udruge, aktivnosti koje su vezane uz razne projekte i europske i nacionalne razine. Želim im zahvaliti na vremenu i trudu koje ulažu kako bi educirali i zabavili društveno-korisnim sadržajima naše sugrađane,” naglasio je zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić.

“Program za kolovoz počinje u našoj knjižnici uz program za djecu koji će se održati 2. kolovoza te već popularni Knjignik koji je na rasporedu 4. kolovoza i na Trg bećarca donosi predstavu, promociju knjige i radionice. Prigodan program pripremljen je i u Malom domu kulture u Resniku i to kroz cijeli tjedan, a riječ je o dječjim radionicama, radionicama pučkog pjevanja i folklornim probama. U projektu “Putujući boravak za zlatno doba” također su pripremljene ljetne tjedne kreativne radionice, a svoj doprinos ljetnom programu dat će i udruga Osmijeh te KUD Orljava koji 28. kolovoza priprema i Smotru folklora na Trgu bećarca,” naglasila je Barbara Rudež.

Škola košarke novost je u programu i provodi se u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta od kojih je stigla i financijska podrška. “Škola će trajati šest mjeseci, do kraja godine, a nakon toga, s obzirom da Pleternica ima i ženski košarkaški klub, nadam se da će djeca koja prođu ovu Akademiju nastaviti raditi u klubu” rekao je tajnik i trener kluba ŽKK Plamen Požega Vladimir Englman.

Ljetni program ima i Interpretacijski centar Terra Pannonica, a 21. kolovoza planirano je i otvorenje Suvenirnice na Trgu bećarca. Sve je spremno i za tradicionalnu Devetnicu Gospi od Suza od 23. do 31. kolovoza kada se u Pleternici očekuje i veliki broj hodočasnika.

TEKST: S. Pok           FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn