LJETO U MUZEJU – Učenici slikarice Anite Grbavac Jakobović oduševili požešku likovnu publiku

Datum objave: 22. 7. 2016. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA –  U sklopu izložbenog ciklusa “Požeška šetnja muzejskim ljetom”u Gradskom muzeju Požega otvorena je  izložba slika udruge PULS 90 i polaznika tečaja “90 dana bez sapunice” slikarice Anite Grbavac Jakobović. Na izložbi je svoje radove predstavilo 39 Anitnih učenika, a izložba će biti otvorena do 8. kolovoza 2016. godine. “Požega je trebala jedan ovakav projekt kako bi okupila ljude željne kulture i novog znanja,” rekla je Anita, a nezapamćena gužva na otvorenju potvrdila je njene riječi.

Tečaj crtanja i slikanja diplomirana slikarica Anita Grbavac-Jakobović počela je 2014. godine s namjerom da se zainteresiranim kreativcima pruži mogućnost novog iskustva učenja slikanja i crtanja ali  zajedničkog ulaska u svijet lijepe umjetnosti. Tečaj je dobio naziv “90 dana bez sapunice”, a iz tečaja je 2015. godine izrasla i  Požeška udruga likovnih stvaralaca PULS 90. Izložba je iznimno bogata jer sadrži 80- tak radova 39 autora, članova udruge i polaznika tečaja.

” Vrlo sam ponosna na svoje učenike. Ponosna sam što je kroz moje radionice prošlo mnogo ljudi koji su imali volju i talent, ljubav i energiju i stvorili smo zaista prekrasne radove. Citirat ću Maljeviča koji je rekao – ako umjetnik na prazno platno iskreno i pošteno kreira onda to publika mora osjetiti i doživjeti. To je onaj trenutak kada stanete pred neku sliku i osjetite da je to – nešto, ona pozitivna energija koju  su iskreno i pošteno moji učenici prenijeli na ta platna, a mi se evo nadamo da ćete kad budete pored njih prolazili to i osjetiti,” rekla je Anita Grbavac Jakobović.

nn

“Ovo je već druga godina zaredom kako članovi udruge PULS 90 imaju izložbu slika, ovaj puta zajedno s polaznicima tečaja “90 dana bez sapunice”. Anita je više od učiteljice slikanja jer je s ljubavlju i velikom pozitivnošću prenosila svoje znanje na nas i doista trebamo biti svi ponosni što imamo takvog umjetnika u gradu,” rekao je predsjednik udruge PULS 90 Antun Hiršman.
“Iznenađena sam kvalitetom radova i mislim da je ovo veliki uspjeh Anitin i njenih učenika. Slike zrače jedinstvenom atmosferom, a ono što posebno veseli gledatelja je ljepota boja i bogatstvo motiva,” rekla je kustosica muzeja Lidija Ivančević Španiček, a izložbu je otvorila ravnateljica muzeja Maja Žebčević Matić.

Ovom izložbom ujedno se zatvara ovogodišnji izložbeni ciklus “Požeška šetnja muzejskim ljetom” koji je počeo 21. lipnja, a u kojem su sudjelovali i članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara “Matko Peić” izložbom slika “Požega kao inspiracija” te Udruga Požart izložbom i sedmodnevnim kulturnim  zbivanjem u prostoru muzeja  pod nazivom “Trojanci u muzeju”.

TEKST: Sanja Pok     FOTO:  S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn