”LJETNI BEĆARAC” – Kreativne radionice za djecu o bećarcu

Datum objave: 29. 7. 2023. | Kategorija: Lifestyle

PLETERNICA – U sklopu projekta “Ljetni bećarac” Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica za djecu osnovnoškolske dobi organizirat će se kreativne radionice kako bi najmlađima približili tradicijsku kulturu. Najbolji bećarci i crteži postat će dio ”Dječjeg kalendara bećarca”.

”Ljetni bećarac” projekt je koji financira Ministarstvo kulture i medija uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternice. Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica provest će dvomjesečni edukativni program u području interdisciplinarnih i novih umjetničkih i kulturnih praksi za djecu. Za djecu osnovnoškolske dobi organizirat će se kreativne radionice kako bi najmlađima približili tradicijsku kulturu bećarca. Radionice će se održavati četvrtkom od 17 sati u prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica.

Na radionicama djeca će imati priliku usvojiti znanje o bećarcu te će i sami sudjelovati u smišljanju vlastitih bećaraca kako bi se u konačnici napravio ”Dječji kalendar bećarca”. Plan je na radionicama naučiti što je bećarac, te kako nastaje. Najbolji bećarci i crteži postat će dio ”Dječjeg kalendara bećarca”.

TEKST: S. P.                  FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn