LIPANJ U PLETERNICI – Sve je spremno za tradicionalnu Fišijadu i jubilarnu smotru folklora LIDAS

Datum objave: 14. 6. 2023. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Lipanju Pleternici, nakon vikenda posvećenog dječjem stvaralaštvu, donosi vikend za mlade, obitelji i sve željne uživanja u gastronomskoj ponudi, tradiciji i bogatom zabavnom sadržaju.

Nakon raspjevanih Cvjetića glazbe, lipanjski dani stvaralaštva, dobre zabave i druženja nastavljaju se. Od petka slijede sportske aktivnosti od 18:00 sati. Na stadionu malih sportova održat će se KUP Grada Pleternice na kojemu će nastupiti svih 8 nogometnih klubova s područja Pleternice, a u subotu je na redu tradicionalna Fišijada u organizaciji Pleterničkih Čoraka na koju se prijavilo 30-ak ekipa za natjecateljski dio.

Nedjelja, 18. lipnja bit će u znaku raskošne folklorne baštine. Na rasporedu je 40. Međunarodna smotra folklora Lidas koja i ove godine okuplja kulturno-umjetnička društava iz cijele kontinentalne Hrvatske uz jedno društvo iz Republike Srbije. Smotra kreće od 17:00 sati mimohodom ispred Osnovne škole Fra Kaje Adžića ulicama Pleternice uz jednominutni program ispred Gradske kuće. Potom slijede nastupi KUD-ova na Trgu bećarca.

Uz domaćine, Kulturno umjetničko društvo Orljava i dječju sekciju KUD-a, nastupit će KUD Zavičajno društvo RAMA Pleternica, KUD BEKTEŽ, Bektež, KUD SLAVKO JANKOVIĆ, Šiškovci, KUD SALINOVEC, Salinovec, KUD MAK, Trnovec, Prva pjevačka konjica SINĐIR, Županja, KUD ZRIN, Legrad, FA POŽEGA, Požega, KUU NAPREDAK, Podravski Podgajci, HKUD VLADIMIR NAZOR, Sombor i UKPD UKRAJINA, Slavonski Brod.

“Pozivamo sve naše sugrađane, Pleterničane i goste Pleternice da nam se pridruže i zabave se jer smo pripremili bogatu ugostiteljsku ponudu i zabavni program u kojima smo se stvarno potrudili planirali za svakoga ponešto,” poručila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

TEKST: S. Pok                 FOTO: D. Pok/ plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn