LIPANJ U PLETERNICI – Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva bogatiji no ikad

Datum objave: 07. 6. 2017. | Kategorija: Susreti

n

PLETERNICA – Tradicionalna pleternička manifestacija poznata kao LIDAS (Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva) i ove godine počinje Glazbenim festivalom “Cvjetići glazbe”, nastavlja se nizom kulturnih, zabavnih i gastro zbivanja sve do 28. lipnja. Najavile su to na konferenciji za novinare gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i direktorica Turističke zajednice Marija Šarić.

Prva večer festivala koji slavi 25. jubilarno izdanje održat će se 10. lipnja uz izložbu dječjih radova, dok će drugu večer 11. lipnja zaključiti koncertom Tamburaški sastav Begini. Uz jubilarno izdanje, Glazbeno društvo “Cvjetići glazbe” pripremilo je i monografiju koja će svečano biti predstavljena 14. lipnja u prostoru pleterničke knjižnice u 18,00 sati. U subotu 17.lipnja na programu je popularna Fišijada koja će se održati na Trgu Zrinskih i Frankopana uz izložbu rukotvorina i druge po redu igre mjesnih odbora pod nazivom “PUZZLA”. Istog dana odigrat će se i nogometna utakmica između Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Pleternica i Vukovarskih veterana. Koloristički i brojem sudionika uvijek bogata Smotra folklora održat će se 18. lipnja, a toga dana bit će održan i šahovski turnir dok je od 20. do 24. lipnja predviđen malonogometni turnir. Međunarodni konjički turnir održat će se 23., 24. i 25.lipnja pri čemu se 24. lipnja održava i Sajam gospodarstvenika, a 25. lipnja Sajam udruga uz kuhanje lovačkog gulaša. Zbivanja će biti zaključena 28. lipnja priredbom “Zavičaj u stihu, riječi i slici” koja će se održati od 19,00 sati u Knjižnici Pleternica. Ove godine LIDAS donosi i novinu – izbor najuređenije okućnice u Pleternici.
“Svake godine pokušavamo napraviti nešto novo kako bi obogatili postojeće manifestacije.Tako smo poslušali prijedloge naših sugrađana koji su u zadnjih godinu dana rekli kako bi voljeli da organiziramo izbor najuređenije pleterničke okućnice čime bi se istakli oni koji se više trude te dobili simbolične nagrade. Prijave se zaprimaju do 18. lipnja, “rekla je direktorica Turističke zajednice Marija Šarić.

2017lidas29970_o

“Jedna stvar koja me veseli posljednjih dana jest da su naši iznajmljivači koji su registrirani za usluge iznajmljivanja noćenja objavili ove manifestacije i zbivanja i tako pozivaju sve koji žele posjetiti Pleternicu da to učine ovih dana. Dakle, to je ono što želimo potaknuti u samom gradu da se što više smještajnih kapaciteta registrira. Svi smo svjesni kako veliki potencijal postoji u našoj Požeško-slavonskoj županiji, no s druge strane imamo manjak smještajnih kapaciteta. Na to želimo djelovati i kao Turistička zajednica i kao jedinica lokalne samouprave i sve ove manifestacije doprinose tome da promoviramo Pleternicu kao jednu vrijednu i zanimljivu destinaciju. Pozivam sve stanovnike Pleternice i Požeško-slavonske županije ali i šire, da si izaberu nešto od ponuđenih manifestacija te nam se pridruže ovih lipanjskih dana u kojima svatko može pronaći nešto za sebe,” zaključila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn