LIPANJ U PLETERNICI – Bogatstvo sadržaja za sve uzraste i ukuse

Datum objave: 03. 6. 2016. | Kategorija: Društvo

lipanj

PLETERNICA – Prvi ljetni mjesec, već po dobroj tradiciji u Pleternici je u znaku bogate niske kulturnih i sportskih zbivanja. Uz Cvjetiće glazbe popularnu Fišijadu, raskošnu smotru folklora i renomirani Međunarodni konjički turnir, tu su i brojni sportski i gospodarski sadržaji, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnica Antonija Jozić i zamjenik Domagoj Katić.

Spremno, optimistično i poduzetno Pleternica ulazi u lipanj u kojem ove i godine, na raznim zbivanjima i manifestacijama objedinjenim pod nazivom LIDAS očekuju veliki broj posjetitelja. S pravom, jer doista su posložili program za sve uzraste i ukuse. “Već od sutra kreću zbivanja kada imamo Dječju biciklijadu do Ranča Čondić gdje će se održati i otvaranje izletišta. Idući tjedan, 11. i 12. lipnja, tradicionalno je rezerviran za Cvjetiće glazbe, dječji tamburaški festival prvi i jedini u Hrvatskoj. Treći vikend 17. lipnja imamo Fišijadu, 18. lipnja utakmicu Dinamo-Slavija, te 19. lipnja smotru folklora LIDAS, a posljednji vikend  tradicionalni  Međunarodni konjički turnir u trajanju od tri dana gdje još uvijek primamo prijave vozača, ali zanimljiva je informacija da smo prije desetak dana primili i prijavu iz Čilea. Dakle, Hrvatska i Pleternica prepoznate su po tom turniru jer prošle godine smo imali vozača iz Amerike, a ove godine evo iz Čilea, a pozivu će se odazvati i veleposlanik te zemlje u RH,” rekla je gradonačelnica Jozić dodajući kako su pripremljeni i brojni drugi popratni sadržaji poput sajmova gospodarstvenika i udruga te po prvi puta sportsko natjecanje mjesnih odbora nazvano “Puzzla” koje će se održati na Fišijadi.

n

Svake godine poduzetni Pleterničani podižu razinu svojih tradicionalnih manifestacija pa tako već imaju brojne planove što i kako dalje, kako bi njihov grad po mjeri čovjek postao još omiljenija turistička destinacija. “Naravno da se kao grad želimo razvijati u smislu turizma, ne samo vezanog uz određene manifestacije već na način da turisti mogu doći i posjetiti Pleternicu vizualno, ali i okusom i sluhom.Pripremamo i projektnu dokumentaciju za središnji grdski trg koji bi u budućnosti trebao postati Trg bećarca, jer smo kao grad prije tri-četiri godine zaštitili ime “Muzeja bećarca” kao jedinog u svijetu i na tom bi željeli razvijati cijeli brend grada, ne samo ovih u lipnju manifestacija već kroz cijelu godinu. Središnji gradski trg bio bi alat, prostor gdje će se manifestaicje održavati, početna točka kada turist dođe u Pleternicu kako bi ju doživio na najbolji mogući način. Uistinu, u Pleternici se ima što i vidjeti i doživjeti, imamo potencijala i ponosni smo na to. Dug put je ispred nas, ali  kao i sve drugo i ovo strateški planiramo i promišljamo,” rekla je gradonačelnica Jozić.

TEKST:  S. Pok    FOTO: S. Pok/plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn