LIPANJ U PLETERNICI- Bogat program za sve uzraste i ukuse

Datum objave: 03. 6. 2023. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva u Pleternici i ove godine obuhvatit će bogat program dobro poznatih tradicionalnih manifestacija, ali i dodatnih sadržaja ispunjenih tradicijom, kulturnom baštinom, gastronomijom i sportom.

Mjesec pleterničkih manifestacija otvaraju “Cvjetići glazbe” jedini dječji tamburaški festival u Hrvatskoj. Kao i prijašnjih godina prve večeri festivala na programu su interpretacije poznatih tamburaških skladbi, dok je druga večer rezervirana za premijerno izvođenje autorskih pjesama.

Nakon dječjeg glazbenog festivala i uvoda u lipanj, na programu je tradicionalna pleternička Fišijada, potom i jubilarna 40. Smotra folklora LIDAS. Osim prepoznatljivih glavnih manifestacija, planirane su i brojne popratne aktivnosti kojima je cilj osigurati sadržaj za sve, od najmlađih do najstarijih građana i posjetitelja Pleternice, poput nogometnog kupa Grada Pleternice, turnira, Cooking showa za mlade, izložbe slavonskih rukotvorina, sajmova lokalnih proizvoda, šahovskog turnira i drugih.

Ni Međunarodni konjički turnir neće proteći bez dodatnog sadržaja pa će tog vikenda hipodrom postati mjesto dobrog provoda zahvaljujući koncertu legendarnih Slavonskih lola, domaćeg sastava Zlatna dolina i nastupu komičara Marka Dejanović i Gorana Vinčića. Kako bi odjava Lipnja u Pleternici protekla sa stilom, pobrinut će se bajkeri. 12. Moto susreti Pleternica uz zvuk motora, senzacionalni defile gradom i koncerte grupa The trio, Psihomodo pop, Puls rock band i Mile Kekina dovest će lipanjsku atmosferu do vrhunca i napraviti dostojan zaključak i uvertiru u isto tako zanimljivo Ljeto u Pleternici. “Kada samo pogledamo na plakat sa svim aktivnostima koje nas očekuju vidimo koliko je ovogodišnji lipanj bogat. Trudili smo se i uspjeli smo u tome da u sklopu postojećih manifestacija koje radimo u suradnji s našim udrugama osiguramo i dodatni sadržaj za sve dobne i interesne skupine. Vjerujem kako će ovogodišnji lipanj sa svojim manifestacijama okupiti velik broj posjetitelja i sudionika,” rekla je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

TEKST: S. P.                      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn