LIJEPOM NAŠOM U PLETERNICI – Ove subote emitiranje prve emisije

Datum objave: 18. 9. 2019. | Kategorija: Scena

PLETERNICA – Na Trgu bećarca u Pleternici 5. rujna obavljeno je javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla “Lijepom našom” . Prva emisija bit će emitirana ove subote 21. rujna od 17.40 sati na Prvom programu HRT-a.

U Lijepoj našoj iz Pleternice, emisiji koja je iznimno snimana na otvorenom, sudjelovala su brojna kulturno-umjetnička društva s područja Požeško-slavonske županije i šire te popularni izvođači, a snimanje je napunilo brojnom publikom cijeli prostor jedinstvenog pleterničkog trga.

Uz KUD Orljava iz Pleternice, GKUD Požega, KUD Seljačka sloga iz Prekopakre, KUD Zagrađe, Zavičajno društvo Rama, MPS Grabarčani iz Grabarja, TS De Gotho iz Grabarja, TS Zlatna dolina iz Požege, Bornu Erjavca, Anu Baketarić, TS Satir iz Davora, Požeške tamburaše, Tkanicu iz Nove Gradiške, TS Bisernica iz Požege, TS Garavuše iz Kutjeva, TS Posegana iz Požege, TS Čokanj iz Našica, Žeteoce iz Osijeka, Slavonske dukate iz Đakova, Dike iz Vinkovaca, TS Fijaker iz Osijek, nastupili su i Cecilija, Boris Ćiro Gašparac, Stjepan Jeršek Štef, Hanka Paldum te Krunoslav Kićo Slabinac.

Gradonačelnica Pleternice i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević otpjevali su zajedno pjesmu “Sve ću prodat sutra” Najboljih hrvatskih tamburaša, a tu su i stalne rubrike Etno i Uslast . Emisije će, kako je najavljeno, biti emitirane 21. i 28. rujna 2019. godine.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn