“LIJEPOM NAŠOM” U PLETERNICI – Jedinstveni spektakl na jedinstvenom Trgu bećarca

Datum objave: 05. 9. 2019. | Kategorija: Scena

PLETERNICA – Na jedinstvenom Trgu bećarca u Pleternici obavljeno je snimanje glazbeno-scenskog spektakla “Lijepom našom”. Emisije će biti emitirane 21. i 28. rujna 2019. godine.

U Lijepoj našoj iz Pleternice, emisiji koja je iznimno snimana na otvorenom, jer teško je odoljeti zanimljivoj ljepoti Trga bećarca, gledatelji će moći vidjeti brojna kulturno-umjetnička društva s područja Požeško-slavonske županije i šire te popularne izvođače.

Uz KUD Orljava iz Pleternice, GKUD Požega, KUD Seljačka sloga iz Prekopakre, KUD Zagrađe, Zavičajno društvo Rama, MPS Grabarčani iz Grabarja, TS De Gotho iz Grabarja, TS Zlatna dolina iz Požege, Bornu Erjavca, Anu Baketarić, TS Satir iz Davora, Požeške tamburaše, Tkanicu iz Nove Gradiške, TS Bisernica iz Požege, TS Garavuše iz Kutjeva, TS Posegana iz Požege, TS Čokanj iz Našica, Žeteoce iz Osijeka, Slavonske dukate iz Đakova, Dike iz Vinkovaca, TS Fijaker iz Osijek, nastupili su i Cecilija, Boris Ćiro Gašparac, Stjepan Jeršek Štef, Hanka Paldum te Krunoslav Kićo Slabinac.

“Srdačan pozdrav iz najljepšeg grada u Hrvatskoj, srdačan pozdrav iz naše Pleternice, jednog malog grada, ali grada punog srca, duše, entuzijazma i slavonskog inata. Drago mi je da se ova emisija snima na jedinstvenom Trgu bećarca, projektu koji je nastao u prekograničnoj suradnji s Tomislavgradom pa mi je čast ovdje pozdraviti i prijatelje iz Hercegbosanske županije i njihovo kulturno-umjetničko društvo koje također nastupa ovdje. Ušli smo u Europsku uniju, dio smo velike zajednice, ali svoj nacionalni identitet, svoju kulturu, svoju baštinu i tradiciju nećemo izgubiti jer ćemo je čuvati ovako kao što je čuva Pleternica, ovako kao što je čuva Hrvatska radiotelevizija i kao što je čuvaju sve ove članice i članovi kulturno-umjetničkih društava, “pozdravila je prigodnim riječima na početku snimanja pleternička gradonačelnica Antonija Jozić gledatelje, svoje mnogobrojne sugrađane, ali i goste među kojima su bili pomoćnik ministra regionalnog razvoja Davor Huška i saborski zastupnik Franjo Lucić te tri župana – požeško-slavonski Alojz Tomašević, brodsko-posavski župan Danijel Marušić i virovitičko-podravski Igor Adrović.

“Imamo Trg bećarca, Trg graševine, večeras ćemo imati predivne pjesme. Večeras ćemo uživati, jer što može biti ljepše neko ovako u ranojesenju večer kada nas je i Gospa zaštitila da imamo lijepo vrijeme, nakon Devetnice, nakon Aurea festa u Požegi, uživati uz pjesmu u Pleternici. Jer ovdje u Slavoniji s pjesmom se rađalo, s pjesmom se umiralo, s pjesmom se i ratovalo i svatovalo. Pa neka i večeras uživamo na tom tragu stare tradicije, kulture i naše bogate povijesti. Uživajmo jer ne smijemo prestati sanjati već svoje snove realizirati. Danas ih ostvarujemo sa svojim prijateljima pa uživajmo zbog povijesti naših djedova i otaca, a još važnije zbog budućnosti naše djece,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je dao svoj doprinos i bogatom glazbenom programu.Spektakl je vodio Branko Uvodić, a emisije će biti emitirane 21. i 28. rujna 2019. godine.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn