KUU CERNIK – Međunarodnim susretima koreografiranog folklora završili 1.Dani tradicijske kulture u Cerniku

Datum objave: 13. 5. 2018. | Kategorija: Susreti

naslovna

CERNIK – Znaju Cerničani i pripremiti i ugostiti i čuvati tradiciju. Međunarodni susreti koreografiranog folklora, jedinstvena priča KUU Cernik koja promiče scenski oblikovani folklor, ove je godine, u svom 15.izdanju, posjetitelje plesom provela kroz Slavoniju, Moslavinu, Baranju, Bilogoru, Međimurje i Podravinu i pokazala kako je tradicija i dalje tu, na sokacima i u avlijama.
Zaljubljenici u baštinu, vjerni čuvari tradicije okupljeni u Kulturno umjetničku udrugu Cernik, svoje su znanje i strast protekli tjedan odlučili podijeliti sa svima. Promičući vrijednost naslijeđa i običaja, ljepotu i bogatstvo pjesme, plesa i nošnji, otvarajući, istovremeno, vrata kulturi i okupljajući zajednicu. Cilj je to „Dana tradicijske kulture“, priče „izrasle“ iz već etabliranih Međunarodnih susreta koreografiranog folklora „Lipa moja Slavonijo“, novo pokrenute manifestacije koja je, u proteklih sedam dana, Cerničanima i njihovim gostima, ponudila Dječje folklorne susrete, radionicu dječjih izvornih plesova cerničkog kraja, prezentaciju i promociju novih fotografija i vizualnog materijala KUU Cernik, te na kraju, tradicionalne, 15. Međunarodne susrete koreografiranog folklora.

m3 m2

Odavno poznata i renomirana smotra scenski oblikovanog folklora, uz domaćine, ugostila je i publici predstavila, goste iz Đakova, KUD „Tena“ i FA „Zdenac“ iz Garešnice i povela ih, pjesmom i plesom, Slavonijom, Moslavinom, Baranjom, Bilogorom, Međimurjem i Podravinom, dokazujući kako nema straha za tradiciju, jer prisutna je i dalje na sokacima i našim avlijama, zanimljiva i vrijedna proučavanja i nekim novim klincima.Pravi „zalogaj“ za organizatora, jer nije mala stvar tjedan dana za redom, kreirati i realizirati aktivnosti, ali i paziti na svaki detalj, pa onda još i pjevati i plesati, priča „Dani tradicijske kulture“ , iako premijerno organizirana, izvedena je kako treba.

NN

Znaju Cerničani i pripremiti i ugostiti. Stoga, ali i zbog nekih novih klinaca koje zanimaju tradicija i folklor, a takvih je, baš kao i članova Udruge sve više, manifestacija je to koja, sigurno ima budućnost. Osim toga, kako je istaknuo i predsjednik KUU Cernik, Ivan Ivanović, „prilika je to za bolji i kvalitetniji rad Udruge u svim segmentima, prilika da otvorimo vrata kulturi i oko „priče“ okupimo cijelu zajednicu.“


TEKST: Simonida Tarbuk        FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn