“KUTJEVU ZA NJEGOV DAN”- Predstavili se kutjevački kreativci i udruge

Datum objave: 05. 9. 2019. | Kategorija: Susreti

KUTJEVO – U sklopu obilježavanja Dana grada Kutjeva i ove godine održana je kulturno-zabavna manifestacija “Kutjevu za njegov dan” na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva i udruge s područja Kutjeva.

Sve sudionike i goste prigodnim je riječima pozdravio kutjevački gradonačelnik Josip Budimir uz zahvalu svima čuvaju i njeguju tradiciju svog zavičaja i time daju doprinos kvalitetnijoj prepoznatljivosti kraja u kojem žive.
Svojim nastupima, na kulturno-zabavnoj večeri predstavili su se KUD Bektež, Češka beseda iz Bjeliševca, KUD Poljadija iz Grabarja, Muška pjevačka skupina Grabarčani iz Grabarja, Pjevački zbor Matice umirovljenika grada Kutjeva te mladi tamburaši De Gotho iz Grabarja koji su premijerno izveli pjesmu o Kutjevu koju je napisao Kutjevčanin dr. Branko Mihalj. Svoje pjesme pročitali su Ljerka Šestak, Sara Grgić i Zaharije Marijević, dok su Nikolina starčević i Anita Katić čitale pjesme pučkog pjesnika. Nastupili su Tomislav i Antun Križanović izvodeći skladbe na klarinetu, a Sara Grgić se predstavila izvodeći trbušni ples.

Program obilježavanja Dana grada Kutjeva nastavlja se kazališnom predstavom “Zov divljine” koja će biti odigrana u Kino dvorani, a prije toga u prostoru restorana House of wine it će održana promocija knjige Đurđice Gatjal „Živi svoj vlastiti život“.

TEKST: S. P./ D.K.         FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn