KUTJEVAČKO MARTINJE – Sve je spremno za trodnevno slavlje mladog vina i bogate tradicije

Datum objave: 04. 11. 2019. | Kategorija: Susreti

KUTJEVO – Kutjevo, prijestolnica graševine i ove će godine bogatim trodnevnim programom, od 8. do 10. studenoga, obilježiti Martinje. Najavili su to na konferenciji za novinare kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i Petar Čuljak ispred Turističke zajednice Grada Kutjeva.

Kutjevačko Martinje manifestacija je koja se u Kutjevu održava dugi niz godina te poprimila obrise manifestacije značajne ne samo za Požeško-slavonsku županiju već i cijelu regiju, naglasio je gradonačelnik Josip Budimir. “Iz godine u godinu podižemo ljestvicu kvalitete i sama činjenica da se ovdje okupi preko četiri tisuće ljudi, planinara ali i svih posjetitelja, daje nam za pravo da se ponosimo s ovom manifestacijom,” rekao je Budimir.

Kutjevačko Martinje ove je godine programski prošireno na tri dana, a započet će u petak 8. studenoga zbivanjima u Kinodvorani i to Izložbom fotografija HPD “Vidim” i prezentacijom Alana Čaplara Via Dinarica. U subotu je predviđena četvrta po redu Fišijada natjecateljskog karaktera koja će početi u 13,00 sati i glazbeni program na Trgu graševine uz nastup grupe Fortuna. U nedjelju je središnji dio manifestacije, uz tradicionalno okupljanje planinara.

“Očekujemo oko 130 planinarskih društava, dolaze nam posjetitelji i iz gradova, ali i drugih zemalja. Okupljanje je u 8,30 sati a bit će prisutni i brojni štandovi naših lokalnih proizvođača. Središnji događaj – krštenje mošta u vino uz neizostavnog vinskog biskupa Vladu Bauera, kumove i ministrante održat će se u 15,00 sati, a u glazbenom dijelu programa nastupit će tamburaški sastavi Posegana i Bisernica. Pripremljena je i bogata eno i gastro ponuda,” naglasio je Petar Čuljak. Kako je Kutjevačko Martinje ponajprije vinarski događaj od 10,00 do 16,00 sati kutjevački vinari posjetiteljima će ukazati dobrodošlicu u u Danu otvorenih vrata podruma.

Manifestaciju su organizirali Turistička zajednica Grada Kutjeva, Udruga vinara i vinogradara Kutjevački vinari i HPD Vidim, pod pokroviteljstvom Grada Kutjeva.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn