KUTJEVAČKO MARTINJE 2021. – Prijestolnica graševine spremna je za slavlje u čast mladog vina i bogate tradicije

Datum objave: 02. 11. 2021. | Kategorija: Susreti

KUTJEVO – Kutjevo, prijestolnica graševine i ove godine bogatim programom, 6. i 7. studenoga, obilježava Martinje. Slavlje u čast mladog vina i bogate tradicije najavili su kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i Anita Majstorović iz Turističke zajednice Grada Kutjeva.

Kutjevačko Martinje manifestacija je koja se u Kutjevu održava dugi niz godina te poprimila obrise manifestacije značajne ne samo za Požeško-slavonsku županiju već i cijelu regiju. Uz jednogodišnju stanku, i ove godine martinjsko slavlje u prijestolnici graševine prvo je u kalendaru na području ove županije. A domaćini su se pobrinuli da, unatoč “novom normalnom” i ograničavajućim okolnostima, svaki od brojnih posjetitelja koje očekuju, pronađe nešto za svoj ukus.

Kutjevačko Martinje ove je godine programski prošireno na tri dana, a započelo je 30. listopada Danom otvorenih podruma gdje su četiri kutjevačke vinarije otvorile svoja vrata brojnim posjetiteljima. Nastavlja se ove subote, 6. studenoga petom po redu Fišijadom u organizaciji TZ i Grada Kutjeva, koja će početi u 13,00 sati na školskom igralištu, a od 18,00 sati slijede martinjske proslave u ugostiteljskim objektima. U nedjelju, 7. studenoga središnji je dio manifestacije, uz tradicionalno okupljanje planinara, najavila je Anita Majstorović. “U nedjelju je glavni program i počionje od 9,00 sati kada je okupljanje planinara uz slavonski doručak. Ove godine zbog situacije s pandemijom neće nas posjetiti planinari iz susjednih zemalja, ali ipak očekujemo veliki broj planinarskih društava iz zemlje. U 10,00 sati planinari će krenuti na tredicionalni izlet uz vodiče iz našeg HPD Vidim iz Kutjeva, a u 13,30 je okupljanje na Trgu graševine uz tamburaški sastav De Gotho. Od 14,00 sati kreće povorka od Trga graševine do crkve Rođenja BDM gdje će biti blagoslova mošta i martinjski obred uz vinskog biskupa, te glazbeni program program s tamburaškim stastavom Bisernica i Liberto Bandom,” najavila je Majstorović.

Bit će tu i štandovi vinara i obiteljskih gospodarstava uz bogatu ugostiteljsku ponudu. “Manifestaciju smo organizirali u skladu s epidemiološkim mjerama, a uz ovu, očekujemo da ćemo i druge manifestacije vezane uz vino i gastro ponudu po kojima je naš grad prepoznatljiv uspjeti realizirati ove godine,” rekao je gradonačelnik Josip Budimir.

“Pozivam sve koji su željni dobre zabave i kvalitetnog programa da nas ovog vikenda posjete. Jer, sigurno smo da je ponuda naših vinara i vinograda koja je doista pravi brend i po kojoj je ovaj kraj prepoznatljiv, na koju se nadovezuje i ponuda naših vrijednih obrtnika i OPG-ova gdje u ovom trenutku imamo više od 30 pripremljenih štandova doista ona prava pozivnica,” naglasio je gradonačelnik Budimir.

Manifestaciju su organizirali Turistička zajednica Grada Kutjeva, Udruga vinara i vinogradara Kutjevački vinari i HPD Vidim, pod pokroviteljstvom Grada Kutjeva, a uz potporu TZ Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn