KUTJEVAČKO KULTURNO LJETO – Vikend ispunjen zabavom i druženjem

Datum objave: 05. 7. 2023. | Kategorija: Susreti

KUTJEVO – U sklopu manfestacije Kulturno ljeto koju Grad Kutjevo organizira s udrugama i ustanovama na svom području, ovog vikenda održat će se 20. smotra foklora “Poljadija u srcu” u Grabarju. U Kutjevu će se posjetitelji družiti s četveronožnim ljubimcima na reviji “Vlasnik i pas”.

Jubilarna 20. smotra folklora “Poljadija u srcu” održat će se 8. srpnja u središtu Grabarja. Tradicionalna manifestacija i ove godine okupit će nekoliko izvrsnih folklornih ansambala koji će bogatstvo baštine predstaviti na pozornici ispred Vatrogasnog doma s početkom u 19 sati.

Uz domaćine, KUD Poljadija iz Grabarja nastupit će i KUD Seljačka sloga iz Šljivoševaca, KUD Mikleuš, KUD Orljava iz Pleternice, KUD Berda iz Brestovca, te KUD Požeška dolina iz Požege. Nakon nastupa folklornih društava, nastavlja se zabava uz tamburaški sastav Paore.

Uz tradicionalne manifestacije, radionice, izložbe i sportsko-zabvne programe, Kutjevčani su se pobrinuli i za neke novitete. Među njima je svakako revija “Vlasnik i pas” koja će se održati 9. srpnja s početkom u 17 sati na Športsko-rekreacijskom centru Kutjevo. Revija se održava u suradnji s Kinološkom udurgom Požega, a uz zahvalnice za sudjelovanje, pripremljene su i posebne nagrade. Prijave pasa bile su otvorene do 4. srpnja. Idemo u Kutjevo!

TEKST: S. P.                    FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn