KUTJEVAČKA UDRUGA MLADIH – Ne propustite 1. Kutjevačko ljeto mladih ispunjeno zabavom, sportskim i gastro nadmetanjima

Datum objave: 25. 7. 2019. | Kategorija: Susreti

KUTJEVO – Kutjevačka udruga mladih pripremila je program 1. Kutjevačkog ljeta mladih. Manifestacija će se održati u razdoblju od 26. srpnja do 3. kolovoza, a program ispunjen sportskim i zabavnim sadržajima na konferenciji za novinare predstavili su kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, te predsjednica udruge Ana Helena Galić i tajnica Marija Elena Nikolić.

Kutjevačko ljeto mladih jedna je od brojnih aktivnosti i po stažu mlade Udruge mladih koja će u rujnu proslaviti godinu dana od osnutka. Ljetna manifestacija za koju mladi organizatori žele da postane tradicija, u svom premijernom izdanju donosi prvo kino pod zvijezdama 26. srpnja na lokaciji Vile Vinkomir, 27. srpnja natjecateljsku roštiljadu na stadionu NK Kutjevo uz zabavni program (DJ), a te vikend nakon toga, 3. kolovoza, malonogometni turnir na stadionu NK Kutjevo.

“Udruga mladih u ovih godinu dana provela je brojne vrijedne aktivnosti u našem gradu, od sudjelovanja na brojnim manifestacijama kojima je organizator Grad Kutjevo, do evo, prve samostalne manifestacije koju organiziraju kao udruga, a uz našu podršku. Ponosan sam kao gradonačelnik na njihove druge aktivnosti, poput besplatnih instrukcija za učenike s područja grada u predmetima u kojima su članovi udruge stručni, a koji su potrebni našim učenicima. To je doista hvale vrijedna aktivnost i nadamo se da će zaživjeti i na višoj razini u budućem razdoblju. Sudjelovali su i u adventskim zbivanjima kao suorganizatori te iznijeli veći teret u organizaciji. Mladi su, tek su krenuli, no već nam daju razloga za ponos i nadam se kako će Kutjevčani ali i ostali posjetitelji podržati svojim dolaskom na prvu njihovu samostalnu manifestaciju,” rekao je i sam po godinama blizak udruzi gradonačelnik Josip Budimir. Oni su tu koji će ostati, koji su budućnost ovog mjesta i njihova riječ, njihovo usmjeravanje i potrebe i nama će biti smjernica u nekim ključnim projektima koje ćemo realizirati. U današnjim negativnim trendovima i iseljavanju aktivizam mladih trebamo svesrdno podržati,” rekao je gradonačelnik.

“U godinu dana rada, okupili smo 53 člana čiji je raspon godina od 14 do 35, aktivirali smo sve mlade koji su ovdje na području grada. Uz brojne kreativne ideje koje su u pripremi, prvu samostalnu manifestaciju nazvali smo Kutjevačko ljeto mladih, a namjera je da ona postane tradicija,” rekla je predsjednica udruge Ana Helena Galić.

“Uz financijsku podršku grada bez koje ne bismo mogli, pripremili smo program od 26. srpnja do 3. kolovoza. Prva aktivnost je kino na otvorenom, na lokaciji Vile Vinkomir ulaz je besplatan a prikazat ćemo film “Bohemian rhapsody” s početkom u 20,30 sati. Lokacija je prekrasna i uvjereni smo kako ćemo svi uživati, a osigurali smo i ponudu pića i hrane. U subotu, 27. srpnja organiziramo Roštiljadu koja natjecateljskog karaktera pa smo pripremili i prigodne nagrade, uz gastro ponudu i glazbeni program za koji će se pobirnuti DJ Robi. Održat će se na betonskom igralištu stadiona NK Kutjevo i početak je od 14,00 sati. Prijave su bile do prije nekoliko dana i javilo se 13 ekipa za koje smo pripremili meso, kruh, drva i ugljen.

Vikend nakon toga, 3. kolovoza, organiziramo Malonogometni turnir. Kotizacija je 200 kuna, igra se 5+1 na betonskom igralištu. Početak je od 16,00 sati, a prijave su do početka turnira na Facebook udruge. Nadamo se da će sva tri događaja biti zanimljiva posjetiteljima te da će nam to dati elan za iduću godinu kako bi manifestaciju ispunili još bogatijim programom te organizirati i možda više dana,” dodala  je predsjednica.Tajnica udruge Marija Elena Nikolić upoznala je s besplatnim instrukcijama za osnovnoškolce, projekt na koji su vrlo ponosni, a koji namjeravaju, uz podršku Grada Kutjeva podići na višu razinu zbog velikog interesa i osnovnoškolaca, ali i srednjoškolaca.

“Oni su tu koji će ostati, koji su budućnost ovog mjesta i njihova riječ, njihovo usmjeravanje i potrebe i nama će biti smjernica u nekim ključnim projektima koje ćemo realizirati. U današnjim negativnim trendovima i iseljavanju aktivizam mladih trebamo svesrdno podržati,” zaključio je gradonačelnik.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn