KULTURNO LJETO U KUTJEVU – Budite dio jedinstvene priče o umjetnosti, prirodi i vinu

Datum objave: 10. 7. 2023. | Kategorija: Lifestyle

KUTJEVO – U sklopu programa Kulturnog ljeta u Kutjevu 2023. i ove godine održat će se likovna radionica “Slikanje uz vino u prirodi” pod vodstvom požeške slikarice Anite Grbavac Jakobović. Jedinstveno druženje s umjetničkim predznakom zakazno je za 30. srpnja 2023. godine. Prijavite se na vrijeme!

I ove godine ljubiteljima u likovnu umjetnost i ljepote prirode nudi se jedinstveni užitak na Vili Vinkomir uz slikanje i vino. Uz podršku Grada Kutjeva i Turističke zajednice tajne boja i kista otkrit će polaznicima poznata požeška umjetnica Anita Grbavac Jakobović koja ima bogato iskustvo organizacije i vodstva različitih radionica za sve uzraste. Anita kaže kako su iskustvo i uspomene od prošlogodišnjeg druženja još su snažne, a vjeruje da će i ove godine biti jednako dojmljivo. Jer, uz druženje i nova iskustva, tu je i kultna zlatna kapljica koja dodatno obogaćuje ovaj autentični događaj.

“Likovna kolonija koja je bila prošle godine u srpnju u organizaciji Grada Kutjeva održava se na vidikovcu Vila Vinkomir. I ove smo godine tu, pogled je prekrasan, “puca” na cijelu Požešku kotlinu, šume, polja, posebice kada je zalazak sunca. Tada je bilo više od 25 polaznika, radili smo na štafelajima, akrilom na platnu i svatko je radio nešto drugo, po svom izboru i afinitetima. Svakom polazniku pružila sam savjet i praktičnu pomoć kako bi uspješno počeli i završili svoja likovna djela. Radilo se sa puno entuzijazma, volje i ljubavi, a moram spomenuti, to nije nevažno, bilo je vina i zakuske što je dalo dodatnu notu druženju.” ispričala je Anita. Dodaje kako se po završetku radionica od nikog ne očekuje da postane likovni umjetnik, ali u susretu s kistom i bojom u takvom okruženju, uz lijepe uspomene i slike s vlastititm potpisom polaznici dobijaju i nove spoznaje o kvalitetnijem promatranju i prihvaćanju likovne umjetnosti i kulture općenito.

Želite li postati dio ovogodišnje priče o slikama i vinu, potrebno je samo da se na vrijeme prijavite so 18. srpnja, jer broj sudionika je ograničen.

Možete se javiti putem društvenih mreža Grada Kutjeva ( Facebook i Instagram ) te na e-mail grad@kutjevo.hr  ili broj mobitela 098 362 145 (POTREBNI PODACI: ime, prezime, mob/tel).

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn