KULTURNA RUTA BEĆARCA I GANGE – Predstavljeno Idejno-konceptualno rješenje Interpretacijskog centra Muzeja bećarca u Pleternici

Datum objave: 09. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

muzej

PLETERNICA – Danas je u Pleternici održano svečano predstavljanje Idejno-konceptualnog rješenja Interpretacijskog centra Muzeja bećarca nastalog u sklopu prekograničnog projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“ koji provodi Grad Pleternica kao vodeći partner s Poduzetničkim centrom Pleternica d.o.o. i Turističkom zajednicom Grada Pleternice te partnerima iz Bosne i Hercegovine.

U sklopu prekograničnog projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“, koji provode Grad Pleternica kao nositelj te Općina Tomislavgrad iz Bosne i Hercegovine kao partner, gradi se Interpretacijski centar Muzeja bećarca u Pleternici. Cilj projekta je oživljavanje nematerijalne kulturne baštine bećarca i gange koja će valorizacijom postati kulturno-turistička atrakcija ovih destinacija, popraćena jedinstvenom turističkom infrastrukturom koja će joj osigurati održivost. Vrijednost projekta je 2,3 milijuna eura, a 85 posto je financiran iz Programa Interreg IPA prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Danas su svečano predstavljene glavne funkcije, idejni koncept i oblikovanje stalne izložbe budućeg centra te njegov značaj za lokalnu zajednicu.

m1 m2

Uz arhitektu Andriju Rusana govorile su Dragana Lucija Ratković Aydemir, direktorica tvrtke Muze d.o.o. koja je sudjelovala u izradi idejnog rješenja te gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. “Na nama je da u budućnosti budemo dionici ovog uistinu vrijednog projekta za grad Pleternicu, projekta koji bi trebao promijeniti lice samoga grada ali i pozicionirati naš grad na turističku kartu ne samo Republike Hrvatske već i Europe i cijeloga svijeta,” naglasila je gradonačelnica Jozić.

Projektne aktivnosti su brendiranje turističke ponude i uspostavljanja kvalitetnog sustava upravljanja destinacijom, umrežavanje i promocija turističke destinacije, edukativne aktivnosti i širenje dobre prakse, osnivanje poljoprivredne zadruge te izgradnja Trga Bećarca i Šetnice Bećarca u Pleternici.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn