KULTURA U OBNOVLJENOM DOMU KULTURE – „Pet shop“ Ivane Filip u Novoj Gradiški

Datum objave: 07. 9. 2018. | Kategorija: Kultura

pou3

NOVA GRADIŠKA – Novouređeni suvremeni prostor predvorja Doma kulture, kao stvoren za likovnu galeriju, od petka će, 7. do 14. rujna biti „dom“ izložbi „Pet shop“, autorice Ivane Filip, rođene u Novoj Gradiški, diplomirane ekonomistice i vizualne umjetnice s diplomom amsterdamske Akademije likovnih umjetnosti.

„Pet shop“ naziv je zanimljive izložbe o odnosu čovjeka i životinje, odnosno čovjeka prema životinjama, koja zaljubljenike u kulturu očekuje u Novoj Gradiški od petka, 7.do 14.rujna. Otvorenje izložbe neslužbeno će označiti i početak nove sezone POU Matija Antun Relković Nova Gradiška, te još jednom „predstaviti“ novouređeni suvremeni prostor predvorja zgrade Doma kulture, kao stvoren za likovnu galeriju i kulturne sadržaje „intimnog“ karaktera.

pou1

Riječ je o izložbi Ivane Filip, vizualne umjetnice rodom iz Nove Gradiške, diplomirane ekonomistice s diplomom amsterdamske Akademije likovnih umjetnosti, aktivistice, spisateljice i volonterke koja je izlagala na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Uz izložbu „Pet shop“, Dom kulture i u ovoj će sezoni ugostiti brojne kazališne, baš kao i kino predstave, vrlo skoro , iz prostora najljepše dvorane u ovom dijelu Slavonije. Radovi na dugo planiranoj obnovi, vrijedni 1,1 milijun kuna,  u završnoj su fazi, a uz najmoderniji zvuk i rasvjetu, uključivat će i udobne fotelje, što će posebno razveseliti sve buduće posjetitelje brojnih sadržaja koje u novoj sezoni poklonicima kulture priprema Pučko otvoreno učilište M.A.Relković. Nakon make overa interijera koji bi, planirano, uz svečanu godišnjicu 130.godina osnutka tada Šegrstke škole, prigodno otvorili učenici Industrijsko obrtničke škole. Do kraja  godine zgradu Doma kulture čeka i energetska obnova, vrijedna oko 3 milijuna kuna.

TEKST: S. Tarbuk   FOTO: Plakat/ F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn