KUD RAMA PLETERNICA – Običaji starog zavičaja, 7 prosinca u novoj multimedijalnoj dvorani

Datum objave: 03. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Rama“ iz Pleternice 7. prosinca u novoj multimedijalnoj dvorani u Pleternici održat će se tradicionalna manifestacija “Običaji starog zavičaja”. Početak priredbe je u 17 sati .

Pleternički Ramci neizostavni su dio svakog kulturnog zbivanja u Pleternici, a 13. godinu zaredom oni su domaćini drugim čuvarima baštine koji će, zajedno s njima, prikazati običaje svog zavičaj.

“Nastupit će naši folkloraši i pjevači s ramskim običajima i pjesmama, te kulturno-umjetnička društva “Orljava” iz Pleternice, „Požeška dolina“ iz Požege, svirači i folkloraši s bosansko-posavskim pjesmama i folklorom iz Bosanskog Broda, KUD „Ukrajina“ s običajima te nacionalne manjine, HKUD „Slavonija“ i Matica slovačka „Kukučin-Kuntarić“ iz Jakšića, Romi iz Darde, KUD “Tkanica” iz Okučana i KUD Višci-Čapljina iz susjedne Bosne i Hercegovine, najavio je predsjednik KUD-a Rama Jure Vidakušić. “Običaji starog zavičaja” održavaju se u sklopu programa Dana grada Pleternice, a ulaz je besplatan.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn