GKUD POŽEGA U NOVIM PROSTORIJAMA – Kvalitetni uvjeti poticaj su za još kvalitetniji rad

Datum objave: 02. 10. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Gradsko kulturno društvo Požega koje broji više od 50 aktivnih članova i ima brojne nastupe u svojoj županiji i gradu, ali i drugim dijelovima Hrvatske i susjednih zemalja dobilo je na korištenje nove prostorije u zgradi nekadašnjeg Dječjeg vrtića Pod gradom.

Članove društva u novim prostorijama posjetio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. “Riječ je o gradskom društvu koje ima veliki broj aktivnih članova i kojem je stoga potreban adekvatan prostor i uvjeti za uvježbavanje ali i čuvanje vrlo vrijednih narodnih nošnji. Uvjerili smo se kako smo napravili nešto dobro, a pri tom smo stavili u funkciju jedan prostor koji je gotovo dvije godine bio prazan, neupotrebljiv,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

“Zahvaljujem se gradonačelniku što nam ne samo u ovome već i drugim našim potrebama izlazi u susret. Dosadašnje prostorije koje smo koristili nisu bile uvjetne niti dostatne za naš rad, ali ni za čuvanje opreme i nošnji koje su bile u opasnosti zbog vlage.Ove prostorije su uređene i imamo dovoljno prostora za vježbanje i druge aktivnosti,” rekla je predsjednica GKUD-a Požega Hana Mijatović.

Novi prostori doprinijet će još kvalitetnijem radu gradskog kulturno-umjetničkog društva, a posebice u aktivnim pripremama za Državni natjecanje u Čakovcu na kojem će predstavljati grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju.

TEKST: S. P.       FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn