KUD MATIJA ANTUN RELKOVIĆ DAVOR – 7.smotra folklora “Padaj kišo, nemoj na konjara”

Datum objave: 08. 7. 2022. | Kategorija: Susreti

DAVOR – KUD Matija Antun Relković Davor, istinski čuvari jedinstvene posavske tradicije, s pravom se ponosi brojnim nastupima u Hrvatskoj i izvan nje, ali i svojim manifestacija. Jedna takva je i Smotra folklora “Padaj kišo, nemoj na konjara” čije je ovogodišnje, sedmo izdanje zakazano za nedjelju, 10.srpnja.

Iako su, kao potvrđeno dobri organizatori i domaćini ponajboljih Ribarskih večeri u ovom dijelu regije, pa i puno šire, ovih dana naveliko u poslu, jer, prvi vikend u kolovozu samo što nije, a treba pripremiti 21. izdanje manifestacije koja je proslavila rodno selo autora “Svinjara”, članovi KUD-a Matija Antun Relković Davor, istinski čuvari jedinstvene posavske tradicije, s pravom se ponose brojnim nastupima u Hrvatskoj i izvan nje, ali i još po kojom manifestacijom. Jedna od njih je i tradicionalna smotra folklora pod nazivom “Padaj kišo, nemoj na konjara” čije je ovogodišnje, sedmo izdanje zakazano za nedjelju, 10.srpnja.

Raskošna manifestacija posvećena baštini počinje u 19 sati povorkom sudionika ulicama Davora, nakon koje će uslijediti i nastup sudionika. Uz domaćine, posjetiteljima smotre predstavit će se i KUD Matija Gubec, Slavonski Kobaš, KUD Graničar Lužani, KUD Antun Klasić Lasinja i KUD Dučec Mraclin, a program će sudjelovanjem obogatiti i jahači Konjogojstvene udruge Slavonija Slavonski Brod.

Nakon nastupa KUD-ova, za dobro raspoloženje posjetitelja pobrinut će se ponajbolji tamburaši ovog kraja, ekipa “Satira”, sastava koji je, krajem lipnja, potpisao ugovor s Croatiom records, što će, baš kao i 30 godina postojanja, proslaviti novim albumom . Uz pripremu smotre, a onda, prvog vikenda u kolovozu i 21.izdanja ponajboljih Ribarskih večeri na kontinetu, iza članova KUD-a Matija Antun Relković je i uspješan nastup na 56. Đakovačkim vezovima, Brodskom kolu, te Smotri folklora u Vrpolju.

TEKST: S. Tarbuk              FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn