KUD DRAGALIĆ – Tradicionalna folklorna čestitka mještanima

Datum objave: 02. 1. 2020. | Kategorija: Susreti

DRAGALIĆ – Devetu godinu za redom, u društvu dragih prijatelja i gostiju, članovi KUD-a Dragalić godinu su ispratili na jedinstven način-uz pjesmu, ples i narodnu baštinu, koncertom “Božić nam je došao”, održanim u prepunom mjesnom domu.

Želeći podsjetiti na istinske vrijednosti Božića i u blagdanskom ozračju ispratiti godinu, članovi KUD-a Dragalić, devetu su godinu za redom, organizirali koncert “Božić nam je došao”.

Bila je to prigoda da organizatori posjetiteljima pjesmom, plesom, ljepotom nošnji i bogatstvom tradicije, upute lijepe želje za uspješnih novih 12 mjeseci i uvjere se kako “nema zime” za narodne običaje, jer u folkloru uživaju i oni najmlađi.

Uz domaćine i organizatore koji su posjetitelje pozdravili pomno uvježbanim koreografijama, goste i posjetitelje u prepunom mjesnom domu pozdravio je i načelnik Općine, Zvonimir Karlik, zahvalivši KUD-u Dragalić na “doprinosu koji posljednjih 8 godina, od osnivanja 2011., daju kulturnom i društvenom životu Općine.”

Dragalićani su na koncertu ugostili prijatelje iz Godinajaka, članove istoimenog KUD-a, KUD Radost iz Sela, a za međunarodni karakter događaja pobrinuo se KUD “Ale Obić” iz Bosanske Gradiške.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO:  FB Cajtung

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn