“KRILA OLUJE” PONOVO POZDRAVILA BROJNE HRVATSKE GRADOVE: Srce nam je veliko kao kuća

Datum objave: 10. 10. 2023. | Kategorija: Društvo

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” nastavljajući svoju zračnu avanturu povodom 18. godišnjice postojanja i djelovanja, preletjela su u utorak 10. listopada 2023. iznad brojnih gradova kontinentalne Hrvatske, od Ogulina pa sve do Vukovara.

Akrobatska grupa “Krila Oluje” nakon što je prije nekoliko mjeseci izvela rođendanski prelet iznad Dalmacije, Istre i Kvarnera ovom prilikom je svojim preletom u trajanju nešto više od tri sata, pozdravila mještane gradova i okolnih mjesta Ogulina, Karlovca, Petrinje, Siska, Kutine, Novske, Okučana, Nove Gradiške, Požege, Slavonskog Broda, Đakova, Županje, Vinkovaca, Vukovara, Osijeka, Valpova, Našica, Slatine, Virovitice, Bjelovara i Ivanić Grada.

Nakon povratka u matičnu bazu u Zemuniku, zapovjednik akrobatske grupe “Krila Oluje” bojnik Darko Belančić rekao je kako je današnji prelet bio nastavak priče započete povodom 18. rođendana akro grupe u kolovozu ove godine.

„Tada smo obećali javnosti i cilj nam je bio obići što više dijelova Hrvatske. Ima nas iz svih krajeva pa tako i iz Slavonije. I zato nam je danas srce veliko kao kuća jer smo posjetili krajeve koje zbog organizacijskih razloga nemamo prilike često posjetiti”, rekao je Belančić istaknuvši kako je upravo zbog toga današnji prelet bio sjajna prilika pokazati građanima kontinentalne Hrvatske što “Krila Oluje” zapravo rade.

Osvrnuvši se na nagradu koju su „Krila Oluje” osvojila tijekom nedavnog nastupa na međunarodnom aero mitingu u Slovačkoj, satnik Belančić je istaknuo kako je iza Krila Oluje velik broj sati treninga, uvježbavanja i rada na poboljšanju programa što je i ovaj put urodilo plodom: „Jako nam je drago, zato što nam je to pokazalo da smo zapravo na dobrom putu i da samo trebamo nastaviti to što radimo”, rekao je.

Akrobatska grupa HRZ “Krila Oluje” hrvatskoj javnosti predstavljena je 5. kolovoza 2005. godine u Kninu povodom obilježavanja 10. obljetnice vojno redarstvene operacije “Oluja” po kojoj je i dobila ime.

TEKST: S. P.                  FOTO: MORH

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn