KREATIVNO I PROMIŠLJENO – Pleternički kalendar kao mali vodič kroz turistička i druga zbivanja

Datum objave: 23. 1. 2022. | Kategorija: Lifestyle

PLETERNICA – Turistička zajednica Grada Pleternice s Javnom Ustanovom Pleternica pomno je pratila interese lokalne zajednice te izradila kalendar događanja za 2022. Kalendar s označenim događanjima za svaki mjesec omogućava građanima da prate novosti i aktivnosti koje su za njih priređene.

Iako je tehnologija krupnim koracima napredovala pa gotovo sve informacije imamo u pametnom uređaju koji stane u džep, dobra tradicija da se početkom svake godine nabavljaju kalendari, zidni i stolni, još nije jenjala. Kalendar je suradnik kroz radnu godinu, podsjetnik, pokazatelj vaših ukusa i životnih stavova, a nerijetko i statusni simbol. Ne čudi stoga da su poduzetni Pleterničani i kalendaru dali posebno značenje opremivši ga fotografijama koje donose ljepotu tog malog grada i njegovih manifestacija, ali i informacijama koje mogu zainteresirati i njegove žitelje i goste.

Na svakom listu, svaki mjesec, za svakog ponešto. Tako se primjerice može pročitati kako je svaki drugi vikend u znaku dječjeg vikend program u Terra Panonici uz filmske projekcije ili predstave, dok svaki četvrti vikend predstavlja vikend za kulturu koji donosi filmske projekcije za odrasle, a svaki četvrtak tu su i programi u Knjižnici.

Dosadašnjim manifestacijama srijedom na Gradskoj tržnici i ruralnoj srijedi pridružuje se i sajmeni dan svake subote, a tu su i tradicionalne manifestacije kroz godinu koje su Pleternicu svrstale i na nacionalnu turističku scenu.”Pokušavamo stvoriti tu naviku da ljudi znaju kojim danom se što događa i osim toga, što imamo taj program koji je svaki mjesece isti, imamo i manifestacije koje su već poznate. Primjerice u lipnju Cvjetići glazbe, Fišijada, Smotra folklora i Međunarodni konjički turnir, krajem kolovoza imamo Devetnicu, potom slijede Dječji tjedan i prosinačko sadržajno bogatstvo s adventskim programom. Imamo plan po kojem “vozimo”, naravno, bit će tu stvari koje će se dodatno događati, ali ovo su one koje su kontinuirane i sigurne.” rekla nam je gradonačelnica Marija Šarić.

Uz brojna zbivanja kalendar je mali svojevrsni vodič kroz Pleternicu, ali i još jedna potvrda kako se u tom gradu, u svakom segmentu, radi kreativno i promišljeno.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok/tz.pleternica.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn