KREATIVNI I NEOVISNI – Dodijeljene nagrade i predstavljeni najuspješniji radovi na temu borbe protiv ovisnosti

Datum objave: 18. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Požeško- slavonska županija (Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga) i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su osmu godinu zaredom natječaj “Kreativni i neovisni” koji je bio namijenjen učenicima petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji. Danas su dodijeljene nagrade za najuspješnije radove.

Pred učenike je postavljen zadatak izrade likovnih radova, plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma na teme: Što cigarete/alkohol/kocka/droga čine ljudima?, Imam(o) stav i govorim(o) NE!, te Što imam(o) od toga da kažem(o) NE! Navedenim natječajem učenicima se dala mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti, a natječaj je bio otvoren od 16. prosinca 2019. do 20. travnja 2020. godine. Odazvalo se 30 učenika, sudjelovale su četiri škole – Oš Fra Kaje Adžića Pleternica,OŠ Lipik, Ekonomska škola Požega i Glazbena škola Požega.

Stručno povjerenstvo odabralo je najbolje individualne i grupne radove te je predložilo da se ove godine nagrade svi učenici koji su sudjelovali na natječaju. Učenici su nagrađeni po kategorijama i rang listi za individualne i grupne radove, ali ove godine simbolične nagrade dobili su i svi ostali sudionici natječaja. Nagrade su poklon bonovi u vrijednosti od 50 do 350 kuna, a sve škole čiji su učenici osvojili nagrade dobile su iznos od 1000 kuna. Sredstva za nagrade osigurao je Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Učenike i mentore na današnjoj svečanosti prigodnim riječima pozdravili su i čestitali im na uspjehu ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn