KRAJ USPJEŠNE SEZONE: Gradska glazba Nova Gradiška – simbol urbanosti i prepoznatljiv gradski brend

Datum objave: 04. 9. 2020. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Skori završetak ljeta i početak nove školske godine, službeno će označiti i kraj najaktivnije i nikad posebnije sezone za članove Gradske glazbe Nova Gradiška. Ekipa koja, već godinama, predstavlja simbol urbanosti sredine i jedan od najprepoznatljivijih gradskih brendova, u godini korone, nakon nešto više od tri mjeseca tijekom kojih su organizirali čak 25 koncerata i nekolicinu glazbenih slušaonica, od publike će se oprostiti 5.i 6.rujna, posljednjim vikend nastupom na najljepšoj pozornici na otvorenom-u gradskom parku

Iako je neuobičajena javno zdravstvena situacija glavni krivac za prolongiranje najdugovječnije gradske manifestacije koja je ovog ljeta, ni manje ni više, trebala proslaviti 25. rođendan, sjajnih glazbeno kulturnih večeri u Novoj Gradiški nije nedostajalo. Uz Pučko otvoreno učilište M.A.Relković i Turističku zajednicu, organizatore novoosmišljene priče pod nazivom NG ljeto u Gradskom parku, zasluge za to svakako pripadaju i Gradskoj glazbi, ekipi vrsnih glazbenika koja se, zahvaljujući višegodišnjim subotnjim promenadnim koncertima, s vremenom pozicionirala i kao jedan od najprepoznatljivijih novogradiških brendova i simbol urbanosti sredine.

Želeći na najbolji način iskoristiti najljepšu pozornicu na otvorenom-središnji gradski park, članovi Gradske glazbe u protekla su tri mjeseca, spontano i s puno entuzijazma, vođeni reakcijom sugrađana, organizirali nevjerojatnih 25 koncerata i nekolicinu glazbenih slušaonica, okupljajući u hladu stoljetnih stabala, uz osvježenje koje pružaju “Tri gracije” iz fontane, mnogobrojne posjetitelje, male i velike sugrađane, ali i goste iz susjednih gradova.

” Iako se i nama ta brojka čini velika, ljeto je prošlo iznimno brzo i ugodno, uz puno novih iskustava, kontakata i ideja. Žao nam je jedino što nismo uspjeli održati planirani koncert s orkestrom Hrvatske vojske i Markom Kutlićem koji je, najprije pokvarila kiša, a potom i pandemija. Na sreću, imamo čvrsto obećanje da će nam biti dragi gosti slijedeće godine. Na kraju nikad aktivnije sezone želimo zahvaliti svima koji su redovito dolazili na naše koncerte, kao i izvođačima koji su nastupili za gotovo simbolične honorare i spremni su vratiti se u naš grad, jer, kako kažu, ambijent u kojem nastupaju, pozitivna atmosfera, kao i gostoprimstvo domaćina ne mogu se ničim platiti.”, zaključio je, u ime Gradske glazbe, Vladimir Đurasek.

Kako bi na pravi način “zatvorili” radno ljeto, Gradska glazba od svoje će se publike oprostiti 5. i 6. rujna svojevrsnim glazbenim pozdravom novoj školskoj godini, stoga, ukoliko ste ih propustili čuti prethodnih mjeseci, u subotu i nedjelju svakako navratite u središnji gradski park i uz dobro društvo, još uvijek ugodne temperature, čašu piva ili vina domaćih proizvođača, uživajte u posljednjem vikend nastupu najglazbenije novogradiške ekipe.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: Gradska glazba NG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn