KPD SLOGA PAKRAC – NAMAZ A LA CARTE, nova predstava za djecu u sklopu Pakračkog ljeta

Datum objave: 15. 5. 2018. | Kategorija: Kultura

NAMAZ-A-LA-CARTE (1)

PAKRAC – Mala glumačka skupina KPD Sloga obogatit će program Pakračkog ljeta kazališnim uratkom voditeljice i autorice Dubravke Špančić. Predstava pod nazivom Namaz a la carte igra  u utorak, 22. svibnja 2018. u 20 sati u Hrvatskom domu „dr. Franjo Tuđman” u Pakracu.

Kakav je to specijalitet? Namaz po narudžbi? Gurmanski užitak? Ne! To je nova predstava za djecu u programu ovogodišnjeg “Pakračkog ljeta”, koja  nudi publici putovanje kroz jednu kraljevsku priču, druženje s princezom, vitezovima/om i još puno likova. Priču, kroz koju vrebaju opasnosti čarobnice i budalaštine dvorske lude uz palačinke debele Fride (u stvari se radi – psssst – o ljubavi)!

A priča kratko ide ovako:  U dosadnom kraljevstvu, u kojemu dvorska luda vodi glavnu riječ, odlučili su organizirati festival i dozvoliti nastup svima jer imaju samo jednog viteza. Princeza se želi udati te će se pobjedniku ponuditi njena ruka i pola kraljevstva, za koje se svi bore. No, dogodi se ljubav koja u svoju čarobnu mrežu povuče gotovo sve likove ove priče!  U predstavi glume: Adam Filipović – sluga,David Filipović – konjušar, Erika Mercluft – princeza, Antonia Kiš – vitez, Stjepan Kiš – pastir, Ana Stokić – čarobnica Magdalena Stokić – kuharica Frida, Željka Vivat – dvorska luda i Sara Zelenika – kraljica.

Uz autoricu predstave i voditeljicu Dubravku Špančić tehnička podrška bili su Stefani Čenan i Marina Ančić, govorne vježbe i pripreme obavila je Snježana Kligl, uređenje scene Milena Klačmer i Marija Nemec, a za kratkopojavne rekvizite (palačinke) pobrinut će se roditelji glumaca.

Ovo je prvi nastup male glumačke skupine KPD „SLOGA” Pakrac koja broji devet glumaca (gotovo potpuno nova glumačka postava; debitanti u dobi od 7 do 11 godina) koji su se vrijedno trudili i radili,  čime zaslužuju nagradu – vaš dolazak, vašu radost i pljesak! Ulaznicu po cijeni 10,00 kn možete kupiti pri dolasku!

TEKST: S. P.      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn