KOORDINACIJA – O Regionalnom centru za gospodarenje otpadom

Datum objave: 16. 7. 2015. | Kategorija: Društvo

ZUP

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević održao je danas koordinaciju sa gradonačelnicima i načelnicima. Uz infrastrukturne projekte u općinama, gradovima i županiji, središnja tema koordinacije bio je Regionalni centar za gospodarenje otpadom.

Sporazum o izgradnji regionalnog centar za gospodarenje otpadom prošli su tjedan potpisali župan Alojz Tomašević, župan Brodsko – posavske županije Danijel Marušić i  župan Sisačko – moslavačke županije Ivo Žinić. „ Naša je želja bila da taj centar bude u našoj županiji, na Vinogradinama. Međutim, u skladu sa zakonom odabrana je lokacija Šagulje kod Nove Gradiške Radi se o novom centru za sakupljanje otpada koji se odnosi na tri županije, dakle Brodsko – posavsku, Sisačko – moslavačku te Požeško – slavonsku,“ rekao je župan Alojz Tomašević.

Izgradnju Regionalnog centra sufinancirat će Fond za zaštitu okoliša u iznosu od 90 posto dok će preostalih deset posto osigurati tri županije. Sukladno zakonu, Regionalni centar bi trebao započeti s radom do 2018. godine.

TEKST: S. Pok    FOTO: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn