KOMUNALAC POŽEGA – Energetska obnova višestambenih zgrada bit će gotova do kraja kolovoza

Datum objave: 18. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – Energetska obnova višestambenih zgrada koje su na upravljanju tvrtke Komunalac d.o.o. Požega, u punom je zamahu. Projekt je sufinanciran sredstvima EU, a za energetsku obnovu prijavljeno je ukupno 12 višestambenih zgrada na upravljanju tvrtke Komunalac – devet s područja Grada Požege, jedna s područja Grada Kutjeva i dvije s područja Općine Čaglin. Ovih dana u tijeku su radovi na dvije zgrade u ulici Slavka Kolara u Babinom Viru.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je 17. listopada 2016. godine javni Poziv za dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu višestambenih zgrada koja se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda unutar Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Po objavi javnog poziva te po provedenom informiranju stanara putem javnih tribina, obavijesti i sl., za energetsku obnovu odlučilo se 12 višestambenih zgrada kojima upravlja Komunalac Požega d.o.o. – devet s područja Grada Požege, jedna s područja Grada Kutjeva i dvije s područja Općine Čaglin. Radovi energetske obnove na svim prijavljenim zgradama trebali bi biti gotovi do 31. kolovoza, rekao je direktor Komunalca Anto Bekić.

nn7

“Glavni uvjeti za prijavu na objavljeni javni poziv bili su suglasnost natpolovične većine suvlasnika, pripadnost višestambene zgrade D, E, F ili G energetskom razredu, legalnost objekta te obavezno postizanje uštede energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini (kWh/god) od najmanje 50 posto po provedbi projekta. Sveukupna procijenjena vrijednost projekata energetske obnove 12 višestambenih zgrada je 11.014.838,49 kn (s PDV-om), od čega je 6.636.092,04 kn (s PDV-om) bespovratnih EU sredstava. Ukupna ugovorena vrijednost radova energetske obnove prema ugovorima s izvođačima iznosi 9.366.246,60 kn (s PDV-om),” pojasnio je direktor Komunalca Anto Bekić.

Radovi koji se trenutno izvode na zgradama u ulici Slavka Kolara ukupne su vrijednosti 1.131.175,77 kuna, a EU sufinanciranje iznosi 823.087,83 kune.Po završetku radova energetske obnove i ove zgrade pružit će svojim stanarima kvalitetnije uvjete stanovanja, veće uštede energije i veću vrijednost njihove nekretnine.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn