KOD VATROGASACA – Gradonačelnik obišao JVP Grada Požege i DVD Požega

Datum objave: 20. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

vat 1

POŽEGA – Proteklih tjedan dana u Hrvatskoj  su obilježili požari neočekivanih razmjera koji su iza sebe ostavili značajnu materijalnu štetu, ali i otvorili brojna pitanja o stanju u hrvatskom vatrogastvu te opremljenosti i spremnosti operativnih snaga. Gradonačelnik Požege Darko Puljašić stoga je danas  sa svojim suradnicima obišao JVP Grada Požege i DVD Požege kako bi se upoznao s problemima s kojima se susreću.

Požar u Splitu uzdrmao je sve, gasile su ga stotine vatrogasaca iz cijele zemlje, a u pripravnosti je bilo i 25 vatrogasaca s područja Požeško – slavonske županije. Gradonačelnik Puljašić sa  suradnicima danas  je obišao požeške vatrogasce kako bi se bolje upoznao s  njihovim problemima i stanjem opreme, ali im se i zahvalio na njihovoj požrtvovnosti i hrabrosti.

7c2e21b66fe2092f2389d5d702456712_5_XL

“Na području Požeško-slavonske županije nasreću, nije zabilježen veći broj požara, a na snazi je i zabrana paljenja vatre na otvorenom. No, svjedoci smo dugotrajnih nepovoljnih klimatskim i hidroloških prilika koje pogoduju  povećanoj opasnosti od požara, stoga je dobra opremljenost i pripremljenost vatrogasaca, posebice u ljetnim mjesecima,od presudnog značaja,” istaknuto je ovom prilikom.

TEKST: S. P./ Požega.hr      FOTO: Požega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn