KNJIGNIK U PLETERNICI – Kvizomanija, predstava za djecu i promocija knjige

Datum objave: 10. 7. 2024. | Kategorija: Kultura

PLETERNICA – Ljetna manifestacija knjižnice Knjignik održat će se u petak, 12. srpnja 2024. godine na Trgu bećarca. Knjignik je osmišljen s naglaskom na čitanje i druženje u neformalnom okruženju a financiran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Požeško-slavonske županije.

Kao i svake godine pripremljen je program za djecu i odrasle. Mladi će imati ”Kvizomaniju”, kviz iz književnosti u 18:30 sati. Djeca će imati priliku na Trgu bećarca u 19:00 sati pogledati predstavu “Tratinčica i čudesna vrtićka krema” u izvedbi Kazališta Prijatelj iz Zagreba. Jedan od ključnih trenutaka u odrastanju i socijalizaciji malog djeteta je prvi dan odlaska u vrtić, koji čak i u najbezbolnijim varijantama teško prolazi bez straha i plača. Slikovnica Jelene Premec „Tratinčica i čudesna vrtićka krema“, tematizira upravo taj problem, taj trenutak razdvajanja od roditelja. Autorica koja je i sama odgojiteljica i radi u vrtiću takvih se trenutaka nagledala i morala suočiti i rješavati te probleme. Čudesna vrtićka krema je metafora svega dobroga što dijete u vrtiću može doživjeti i način na koji se uz pomoć odgojiteljica može u njemu osjećati mirno i spokojno. Predstava je namijenjena djeci vrtićke i predškolske dobi.

U programu za odrasle u 20:00 sati u prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica promociju knjige ”Ja, pa ja, i opet ja!” imat će spisateljica Josipa Pavičić .

TEKST: S. P.              FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn