KNJIGNIK – Prvi ovogodišnji Piknik s knjigama u Pleternici

Datum objave: 20. 6. 2023. | Kategorija: Kultura

PLETERNICA – Prvi ovogodišnji Piknik s knjigama, poznat kao Knjignik ima istu lokaciju kao i prošle godine, hipodrom u Pleternici. Kao i svake godine pripremljeni su programi za djecu i odrasle.

Mladi će imati ”Kvizomaniju”, kviz iz književnosti u 17 sati. Djeca će imati priliku 23. lipnja 2023. na hipodromu Pleternica u 18 sati pogledati predstavu ”Nevolje princeze Lijepe” u izvedbi najmlađih glumaca Bjelovarskog kazališta. Tekst je napisao Vladan Ivković, režirala Margareta Fabičević, scenografija Mirko Benkus, kostimografija Elizabeta Kosar, a originalne songove skladao Duet Blank. Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 god. U programu za odrasle u 19 sati nastupati će stand up komičar Goran Vinčić iz Zagreba i Marko Dejanović.

Knjignik, odnosno piknik uz knjigu, prepoznatljiva je manifestacija Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica koju financijski podržava Ministarstvo kulture i medija, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternica. Cilj je razvoj publike u kulturi i stvaranje angažirane publike u formalnom i neformalnom okruženju. Knjignik omogućuje pristup kulturi i umjetničkim programima na širem području Grada Pleternice te su aktivnosti u projektu usmjerene na sve generacije.

TEKST: S. P.                   FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn