KNJIGNIK – PIKNIK S KNJIGAMA U PLETERNICI – Bećar u svemiru na Trgu bećarca

Datum objave: 23. 7. 2019. | Kategorija: Kultura

PLETERNICA – Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizira i posljednji ovogodišnji Knjignik – piknik uz knjigu.Knjignik u srpnju održat će se na Trgu bećarca, u četvrtak, 25. srpnja 2019., s temom Bećar u svemiru! Ovim Knjignikom bećare i bećaruše organizatori će povesti na fantastično putovanje u svemir, u susret s nadnaravnim bićima, u magičan i čaroban susret iz mašte!

Knjignik, odnosno piknik uz knjigu projekt je u području razvoja publike u kulturi, povećanju angažirane publike, usmjeren na sve generacije te pruža različite sadržaje kako bi sve dobne skupine mogle pronaći nešto za sebe, a održava se uz potporu Ministarstva kulture, te podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice grada Pleternice.
Knjignik u srpnju održat će se na Trgu bećarca, u četvrtak, 25. srpnja 2019., s temom Bećar u svemiru! Ovim Knjignikom bećare i bećaruše organizatori će povesti na fantastično putovanje u svemir, u susret s nadnaravnim bićima, u magičan i čaroban susret iz mašte!

Djecu od 18 sati očekuje lutkarska radionica pod nazivom Kako zijevaju svemirci? gdje će uz interaktivnu predstavu i radionicu djeca i sama moći osmisliti svoju lutku, predstavu i susret s nekim iz svoje mašte.
U programu za djecu pridružit će se i Ljubimci koji govore kroz čitanje priča, djeca će imati mogućnost družiti se sa psima, ali dobiti i upute kako se brinuti o svojim ljubimcima te se upoznati s članovima pleterničke udruge Srce za lutalice.

U 20 sati program je za mlade i odrasle koji će započeti jednim zanimljivim ekipnim kvizom iz područja općeg znanja i kulture pod nazivom Putovanje kroz vrijeme, a nakon toga slijedi susret s autorom. Ovaj puta knjigoljubcima će se pridružiti Pleterničanin, pisac Danijel Bogdanović. Danijel iza sebe ima popriličan broj objavljenih priča u zajedničkim zbirkama fantastične proze, vlastitu zbirku priča Najveća igra u svemiru i šire i roman Noćni vlak za Dukku.

TEKST: S. P.       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn