KESTENIJADA I JESENSKI SAJAM U PLETERNICI – Bogatstvo jesenjih plodova i poticajni duh zajedništva

Datum objave: 14. 10. 2018. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Tradicionalni Jesenski sajam i Kestenijada održali su se danas u Vinogradskoj ulici u Pleternici. Mnoštvo građana je iskoristilo današnji sunčan i za ovo doba godine topao dan te odlučili prošetati između štandova lokalnih izlagača i pojesti slasne i ukusne kestene koje su pekli vrijedni članovi udruge Pleternički čoraci.

Od izlagača na Jesenskom sajmu su bili Dječji vrtić Tratinčica, KUD Orljava, te brojni proizvođači domaćeg meda, aronije, lavande i proizvoda od lavande, sira i kreativnih rukotvorina. Tradicionalnu manifestaciju koja je svojim mirisima i koloritom obogatila sunčanu pleterničku nedjelju, podržala je svojim dolaskom i gradonačelnica Antonija Jozić.

Jer, iako ovakve manifestacije nisu rijetkost, pleternička posebno odiše snažnim duhom zajedništva. Uz tradiciju, bogatstvo ponude i kreativnost vrijednih lokalnih ljudi, zajedništvo je na prvom mjestu – od zajedništva se polazi, u zajedništvu se najbolje stvara i živi, kaže nam gradonačelnica Jozić.

“Doista je značaj ovakvih manifestacije prvenstveno u zajedništvu. Ovdje su danas Pleternički čoraci okupili svoje članove na Kestenijadi, ali ne samo članove već i vrijedne ruke obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. I uvijek svi izlagači na sajmu, svi posjetitelji, kažu kako im je sajam bio prekrasan, posebice baš zbog zajedništva, zbog lijepog druženja. Stoga, ova prekrasna jesenja nedjelja u svim prekrasnim jesenskim bojama zasigurno će, osim po mirisu kestenja biti zapamćenja i po lijepom druženju,” rekla je gradonačelnica Jozić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn