KAZALIŠNA PREMIJERA: Mala škola kazališta – Rođendan iz snova

Datum objave: 28. 5. 2016. | Kategorija: Kultura

n1

POŽEGA – Mala škola kazališta pod vodstvom neumorne Slavice Jelić pripremila je još jednu u nizu premijera za pamćenje. Predstava koju je Slavica napisala i režirala nosi naziv “Rođendan iz snova” a jasno i zaigrano govori o sve prisutnijem problemu današnjice- nedostatku komunikacije u odnosu roditelja i djece.

Na požeškoj kazališnoj sceni Slavičini glumački slavuji nesporedno i iskreno, baš kako to znaju djeca vođena velikim djetetom u duši, progovorili su o onom što primjećuju u svijetu koji ih okružuje i rastužuje. Odrasli su danas, nažalost, vrlo malo sa svojom djecom i često zaboravljaju na važnost razgovora, a još više na važnost zajedničke igre za razvoj djeteta, kaže nam Slavica.”To je edukativna predstava koja govori o odnosu roditelja i djece. U današnje vrijeme prisutan je nedostatak komunikacije, a ponukalo me da s igrom, igračkama, roditelje upozorimo na taj nesretni trend – sve su manje zajedno, sve je manje komunikacije i kod djece je primjetno da ne postoji više empatije koja je bitna za egzistenciju ljudskog društva,” kaže Slavica. U predstavi je angažirana cijela Mala škola, nitko nije sjedio na rezervnoj klupi. “Uvijek imam zadršku pedagoškog rada gdje nastojim uključiti i one klince koji nisu “specijalno” nadareni ali i kod njih ostvarujem odlične rezultate ( i to me zapravo pokreće) na način da čak oni koji mucaju, prestaju mucati dok izgovaraju replike, oni koji su introvertirani odjednom se uklope u priču. Djeca obožavaju doći u Malu školu i tu svoju radost znaju prikazati publici,” dodaje Slavica.

nn

Na sceni je tako 19 Slavičnih kazalištaraca, upravo koliko ih broji i Mala škola. Priča o usamljenoj djevojčici kojoj vile i igračke iz snova priređuju najbolji rođendan na svijetu pružila je priliku klincima i klincezama poslati poruku ali i igrati se. Jer to su oni učinili, igrali su se i pri tom beskrajno uživali što je naravno osjetila i oduševljena publika. I ovom premijerom Mala škola kazališta pokazala je kako je to škola za dobru zabavu i rast samopouzdanja škola koja nudi priliku “utrošiti” slobodno dječje vrijeme na  kreativan način koji ih čini boljim ljudima i kvalitetnom kazališnom publikom.

n

I prije no što “spustimo zastor” recimo tko je sve glumio: Petra Mišić, Barbara Ciganović, Lara Crnjac, Lara Benić, Filip Pavković, Dorotea Dvoraček, Ana Kakuk, Lana Ujević, Nea Sliško, Karina Tomić, Ena Špoler, Luka Filipović, Matea Franjetić, Ana Gotovac, Jurij Navratil, Ilija Paović, Lucija Domazet, Edita Begović, Iva Njavro. Teško je sada reći kriju li se među tim imenima neki budući veliki glumci, ali sa sigurnošću možemo reći kako su već pokazali da su budući veliki ljudi. Bravo Slavice, bravo kazalištarci!

TEKST: Sanja Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn