KAZALIŠNA PREMIJERA – Kod arke u osam ili koliko je važno prijateljstvo

Datum objave: 24. 11. 2014. | Kategorija: Kultura

n
POŽEGA- Gradsko kazalište Požega  sinoć je predstavilo hrvatsku praizvedbu dječje predstave “Kod arke u osam” iz pera njemačkog autora Urlicha Huba, a u režiji Damira Mađarića.

Priča o tri pingvina kojima na njihov ledeni otok iznenada dolazi golub objaviti vijest o velikom potopu koji priprema Bog i Noinoj arki na koju se može, točno u osam sati, ukrcati samo dvoje, predstavljena je pred puni gledalištem Gradskog kazališta Požega.  U predstavi glume Mirel Huskić, Justina Vojaković – Fingler, Ivan Vukelić, Dario Hak ( pingvini) i izvrsna Ankica Ivanković koja je umješno donijela vrlo komičan lik goluba, velikog organizatora pod stresom. Priča, kako i priliči pričama za djecu, završava sretno- sva tri pingvina su preživjela potop, njihovo prijateljstvo je preživjelo, a u međuvremenu su stigli dobro preispitati svoje mišljenje o Bogu.

Urlich Hub na duhovit je način postavio pitanje – tko je Bog, čime se on bavi kroz “usta” ( ili bolje kljunove) zaigranih pingvina s kojima se djeci neće biti teško poistovjetiti. A uz to, što je doista vrlo važno naučit će i životnu lekciju – prijatelj se ne ostavlja u nevolji pa bila ta nevolja i biblijski potop.
Kostimografiju potpisuje  Maja Šarić Ban, a scenografiju Marta Crnobrnja ( poznata nam po radu u Vjenčanom listu), dok je  glazbu i songove osmislio Tin Tonković.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn