KARLSTADT KUNST CABARE – Kad vam dođu loši dani, tu su Karlovački pelivani!

Datum objave: 16. 4. 2016. | Kategorija: Kultura

DSC05361

POŽEGA –  Na požeškoj kazališnoj sceni sinoć je bilo duhovito, satirično, apsurdno i poučno uz  malo fiskulture i puno smijeha jer Karlovački pelivani predstavili su Požežanima Karlstadt Kunst Cabare.

Mladi i profesionalni, vješti u sviranju, plesu i pjevanju diplomirani glumci i lutkari okupljeni u Karlovačke pelivane dočarali su nam smiješnu stranu karlovačke povijesti, ali i način kako aktualna zbivanja promotriti s one njihove smiješne strane. Sadržaj i teme kojima se bavi kabaret neću opisivati, jer to se jednostavno mora vidjeti. Valja samo reći kako je satira često dvosjekli mač, ali kad njome vitlaju pelivani predvođeni Peđom Gvozdićem oštrica sječe baš kamo treba.

DSC05316

“Naš smisao za satiru prepoznaju gdje god dođemo i to nam je potvrda da smo na pravom putu. Pretpostavljam da smo uspjeli pogoditi mjeru humora. A ta mjera zapravo je uvijek i bila naša estetika kritike,” rekao nam je Peđa u razgovoru za Slavonski.hr. I svaka riječ ima težinu. Iako potpisuje režiju Peđa dijeli napor i užitak  stvaranja za scenu i na sceni s ostalima, a njihov trud prepoznala je i publika i struka. Stoga u pelivanskoj popudbini već nose titulu najbolje predstave s 8. Festivala regionalnih kazališta “Prolog”, te titulu “Najslađe predstave” s ovogodišnjeg 12. Virkasa. Baš kako nam je rekao Peđa – za Zorin dom i Karlovačke pelivane još će se čuti. I treba.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn